Hindistan, Assam eyaletinde İslami okulları kapatıyor

Hindistan, Assam eyaletinde İslami okulları kapatıyor

Hindu milliyetçi partisine mensup bakan, okulların imam yerine işçi yetiştirmesi gerektiğini söyledi.

Hindu milliyetçi parti yönetimindeki Hindistan’ın Assam eyaletinde faaliyet gösteren ‘İslami’ okullar, standartlara uymadığı gerekçesi ile kapatılıyor.

Muhalif parti temsilcileri uygulamayı eleştirirken, yaşanan olayın hükümetin İslam karşıtı politikalarının bir parçası olduğunu söyledi.

Eğitim Bakanı Himanta Biswa Sarma, Assam vilayetinde faaliyet gösteren ‘medrese’ olarak bilinen 700’den fazla okulun Nisan ayına kadar kapatılacağını açıkladı. Sarma yaptığı açıklamada, “Azınlık olan Müslümanlardan çıkacak olan doktorlara, memurlara, bürokratlara ve öğretmenlere ihtiyacımız var, imamlara değil” dedi.

Muhalif siyasetçiler olayın Müslümanlara yönelik bir saldırı olduğunu duyurdu. Kongre partisinin milletvekillerinden olan Wajed Ali Choudhury, “Bu fikir, Müslümanları yok etmeyi amaçlıyor” açıklamasında bulundu.

Hindistan’da iktidarda bulunan Hindu milliyetçisi BJP partisi, ırkçı ve İslam karşıtı politikaları nedeniyle insan hakları savunucularının tepkisini çekiyor.
 
Hindistan’ın en büyük eyaleti olan Uttar Pradesh’te dinlerarası evlilik yasaklanarak Hindu kadınların Müslüman olması engellenmek istemişti. Azınlıklara yönelik yeni vatandaşlık yasasında Müslümanların kapsam dışı bırakılması nedeniyle de ülkede kitlesel gösteriler yaşanmıştı. 

Kaynak: The Guardian, Mepa News

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.