Hindistan İran'ın Pakistan'a yönelik saldırısını desteklediğini açıkladı

Hindistan İran'ın Pakistan'a yönelik saldırısını desteklediğini açıkladı

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Pakistan'da düzenlediği saldırılara ilişkin bir açıklama yaptı.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü bugün yaptığı açıklamada İran'ın Pakistan'da düzenlediği saldırıya desteğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Randhir Jaiswal, İran'ın Pakistan'a yönelik saldırılarına ilişkin soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Bu İran ve Pakistan arasındaki bir meseledir. Hindistan olarak terörizme karşı sıfır tolerans konusunda tavizsiz bir tutum sergiliyoruz. Ülkelerin kendilerini savunmak için attıkları adımları anlayışla karşılıyoruz."

Ne olmuştu?

İran'ın geçtiğimiz gün Pakistan'ın Belucistan eyaletine yönelik düzenlediği hava saldırısında 2 çocuk hayatını kaybetmişti.

İran tarafı saldırıda Ceyşu'l Adl isimli Sünni grubun hedef alındığını iddia etse de bu iddiayı doğrulayacak bir kanıt sunamadı.

Pakistan tarafından yapılan açıklamada ise saldırının sivilleri hedef aldığı ifade edildi.

Pakistan'ın hedef alındığı saldırının patlayıcı yüklü insansız hava araçları veya uzun menzilli füzelerle gerçekleştirilmiş olabileceği ifade ediliyor.

İran geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği bir diğer saldırıda da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi başkenti Erbil'de sivil yaşam alanlarını hedef alan bir saldırı gerçekleştirmişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum