Pakistan'da acil güvenlik toplantısı düzenlenecek

Pakistan'da acil güvenlik toplantısı düzenlenecek

İran ile Pakistan arasında sınır bölgesinde yaşanan gerilim ve karşılıklı bombardıman sivillerin ölümüne neden olmuştu.

Pakistan Başbakanı, İran’la yaşanan gerilimden sonra Cuma günü ordu ve istihbarat şefleriyle acil bir güvenlik toplantısı yapacak.

İki ülke arasındaki sorunlu sınır bölgesi Gazze’deki İsrail saldırıları devam ederken bölgede yeni bir gerilimin oluşmasına neden oldu.

İran Salı gecesi Pakistan'daki "terörist" hedeflere füze ve insansız hava aracı saldırısı düzenlediğini açıklarken, Pakistan da Perşembe günü İran'daki “militan" hedefleri vurduğunu açıkladı. Ancak yerel kaynakların aktardığına göre her iki ülkenin de saldırılarında çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler ve Amerika Birleşik Devletleri itidal çağrısında bulunurken, Çin iki ülke arasında arabuluculuk yapmayı teklif etti.

Pakistan Başbakanlık Ofisi'nden bir sözcü AFP'ye yaptığı açıklamada "Başbakan bugün Ulusal Güvenlik Komitesi'ni toplantıya çağırdı" dedi.

Bir İslamabad güvenlik yetkilisi öğleden sonra yapılacak toplantıya Genelkurmay Başkanı ve istihbarat servisi başkanının da katılacağını söyledi.

Pakistan'ın geçici lideri Enver-ül Hak Kakar, saldırıların ardından İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na yaptığı ziyareti yarıda kesti.

Geçici hükümeti, Pakistan'ı üç hafta sonra yapılacak olan ve seçim öncesi usulsüzlük iddialarıyla gölgelenen genel seçimlere götürüyor.

Kaynak: Mepa News, AFP

wp.gif

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.