Pakistan İran Büyükelçisini geri çağırdı

Pakistan İran Büyükelçisini geri çağırdı

İran'ın geçtiğimiz gün Pakistan'ın Belucistan eyaletine yönelik düzenlediği hava saldırısında 2 çocuk hayatını kaybetmişti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın bir gün önce ülkenin batısında iki çocuğun ölümüne neden olan saldırısının ardından Çarşamba günü İran'daki büyükelçisini geri çağırdığını ve Tahran'ın elçisinin İslamabad'a dönmesini engellediğini açıkladı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mumtaz Zahra Baloch tarafından yapılan açıklamada, "Dün gece İran tarafından Pakistan'ın egemenliğinin sebepsiz ve açık bir şekilde ihlal edilmesi, uluslararası hukukun ve Birleşmiş Milletler Şartı'nın amaç ve ilkelerinin ihlalidir" denildi.

Ne olmuştu?

İran'ın geçtiğimiz gün Pakistan'ın Belucistan eyaletine yönelik düzenlediği hava saldırısında 2 çocuk hayatını kaybetmişti.

İran tarafı saldırıda Ceyşu'l Adl isimli Sünni grubun hedef alındığını iddia etse de bu iddiayı doğrulayacak bir kanıt sunamadı.

Pakistan tarafından yapılan açıklamada ise saldırının sivilleri hedef aldığı ifade edildi.

Pakistan'ın hedef alındığı saldırının patlayıcı yüklü insansız hava araçları veya uzun menzilli füzelerle gerçekleştirilmiş olabileceği ifade ediliyor.

İran geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği bir diğer saldırıda da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi başkenti Erbil'de sivil yaşam alanlarını hedef alan bir saldırı gerçekleştirmişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.