Hindistan yönetimi Müslümanlara yönelik artan baskıyı savundu

Hindistan yönetimi Müslümanlara yönelik artan baskıyı savundu

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, ülkede son dönemde Müslümanlara yönelik artan baskıyı kınayan İİT'nin Hindistan karşıtı güçlerce manipüle edildiğini açıkladı.

Fotoğraflar: Meer Faisal

Hindistan, ülkede Müslümanlara yönelik baskıları eleştiren İslam İşbirliği Teşkilatı'nı (İİT) kınadı.

Hindistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Müslümanları yönelik baskının sonlandırılmasına dair bildirisi kınanarka İİT'nin "Hindistan karşıtı ajanda"ya sahip olduğu vurgusu yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arindam Bagchi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu (İİT bildirisi) onların kapalı toplum zihniyetinin ve Hindistan karşıtı ajandasının başka bir örneğidir. İİT Hindistan karşıtı güçlerce sürekli olarak manipüle edilerek yalnızca kendi itibarını zedelemektedir." dedi.

Ne olmuştu?

Hindistan'da radikal Hinduların dini bir festival sırasında tarihi bir medreseyi ateşe vermesi, Müslümanlara yönelik saldırıları büyük tepki toplamış ve olayların ardından İİT kınama mesajı yayımlamıştı.

İİT, Hindistan'da çeşitli eyaletlerde Müslümanlara yönelik saldırıları derin endişeyle takip ettiklerini ve kınadıklarını açıklamıştı.

Hindistan'da Müslümanların sistematik bir şekilde hedef alınmasının ve artan İslamofobinin açık bir yansıması olan böylesi tahrik edici şiddet ve vandallık eylemleri kınanmıştı.

İslam İşbirliği Teşkilatı, Hint yetkilileri "bu tarz eylemlerin faillerine ve ele başlarına karşı sert tedbirler almaya ve ülkedeki Müslümanların itibarını, haklarını ve güvenliğini temin etmeye" çağırmıştı.

Hindistan'da iktidardaki İslam karşıtı BJP yönetiminin, Müslümanlara yönelik saldırılar gerçekleştiren radikal Hinduları desteklediği biliniyor.

Dahası BJP yönetimi, Müslümanlara karşı sistematik suç işleyen radikal Hindulara karşı caydırıcı tedbirler almamakla suçlanıyor.

İktidardaki BJP'nin gerekli güvenlik tedbirlerini almaması ve caydırıcılığını kullanmaması da radikal Hinduların Müslümanlar üzerinde baskıyı artırmasına yol açıyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.