Hindistan'da aç kalan bebeği için süt isteyen kadına meydan dayağı

Hindistan'da aç kalan bebeği için süt isteyen kadına meydan dayağı

Hindistan'da kadına yönelik şiddet giderek artarken uluslararası kamuoyu bu ülkede yaşanan olaylar karşısında sessizliğe bürünmüş durumda.

Hindistan'da kadınlara yönelik şiddet her geçen gün farklı boyutlara ulaşıyor.

Son olarak Hindistan'ın Madya Pradeş eyaletine bağlı Sagar bölgesinde yaşanan olayda aç kalan çocuğu için bir çay dükkanında süt alan kadın ödeme yapmadığı gerekçesiyle dükkan sahipleri ve çevredekilerce dövüldü.

Küçük çocuğunun aç kaldığını söyleyen kadının tüm yardım çığlıklarına rağmen dükkan sahibi Hindular kadını demir sopalarla dövdü.



Olay yerine gelen polis ekipleri genç kadın ve çocuğunu ambulansla hastaneye kaldırırken, kadını döven kişiler kimlikleri tespit edildikten sonra gözaltına alındı.

Hindistan'da özellikle alt sınıftan olan kadınlara yönelik şiddet günlük hayatın sıradan bir parçası haline gelmiş durumda. Ülkede uygulanan Kast sistemi nedeniyle "üst sınıf" sayılan insanlar kendilerinden aşağı sınıf olarak kabul edilen vatandaşlara karşı şiddet uygulayabiliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum