Hindistan - Suudi Arabistan ilişkileri güçleniyor

Hindistan - Suudi Arabistan ilişkileri güçleniyor

Hindistan Başbakanı Modi ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman'ın bir araya gelmesinin ardından taraflar arasında çeşitli anlaşmalar imzalandı.

Hindistan ve Suudi Arabistan, ticaret ve güvenlik ilişkilerini geliştirmek üzere çeşitli anlaşmalara imza attı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, G20 zirvesi kapsamında bulunduğu Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile bir araya geldi. İki lider, Hindistan-Suudi Arabistan Stratejik Ortaklık Konseyi toplantısına başkanlık etti.

Suudi Arabistan Yatırım Bakanlığının yatırımcılardan sorumlu bakan yardımcısı Bedr El Bedr, Hindistan ile Suudi Arabistan arasında çeşitli alanlarda 47 mutabakat zaptı imzalandığını söyledi.

Hindistan Başbakanı Modi, görüşmelerin ardından, ülkesinin Suudi Arabistan'ı en önemli stratejik ortaklarından biri olarak gördüğünü vurguladı.

Modi ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı Hindistan'dan Avrupa'ya uzanacak proje hakkında "Koridor sadece (Suudi Arabistan-Hindistan) iki ülkeyi birbirine bağlamakla kalmayacak, aynı zamanda Asya, Batı Asya ve Avrupa arasındaki ekonomik iş birliğini, enerjinin geliştirilmesini ve dijital bağlantıyı da güçlendirecektir." ifadelerini kullandı.

Hindistan'dan başlayacak olan proje Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan üzerinden geçerek Ürdün'e, buradan İsrail'e ve ardından deniz yoluyla Avrupa'ya uzanacak.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.