Hindistan'ın ismi değişiyor mu?

Hindistan'ın ismi değişiyor mu?

Hindistan'ın isminin Bharat olarak değiştirilme ihtimalinin gündeme geldiği iddia edildi.

Hindistan'ın isminin değiştirilebileceği öne sürüldü.

Ülkedeki yönetimin Hindistan'ın ismini değiştirme kararı aldığı bildirildi. CNBC TV 18'in haberine göre, Hindistan'ın ismi Bharat olarak değişebilir.

Habere göre, G20 zirvesi kapsamında düzenlenecek akşam yemeği daveti için devlet başkanları ve bakanlara gönderilen mektupta, Hindistan yerine "Bharat" Cumhurbaşkanı Draupadi Murmu olarak yazılması dikkat çekti.

bharat.jpg

Hindistan isminin "Bharat" olarak değiştirilmesi yönündeki teklifin de Hindistan parlamentosunun özel oturumunda ele alınabileceği iddia ediliyor.

İktidardaki BJP yönetiminin milletvekili Harnath Singh Yadav konuyla alakalı yaptığı açıklama "tüm ülkenin Hindistan yerine Bharat isminin kullanılmasını talep ettiğini" öne sürdü.

Yadav, Hindistan isminin İngilizler tarafından bölgeye verildiğini, 'Bharat' isminin ise bölgenin kendi kültürünün bir parçası olduğunu savundu.

Bharat, Hindistan'ın resmi isimlerinden biri olsa da ülke uluslararası arenada ve resmiyette bu isimle değil, Hindistan ismiyle anılıyor.

Bharat, Hindistan tarihinde çeşitli toplulukların kendisini tanımlamak için kullandığı bir isim. Kökenini Hindu inancından aldığı düşünülen ismin, Hindistan'ı Hindu kimliğine sahip bir devlete dönüştürme amacına yönelik olarak tercih edildiği düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.