Hindistan'da başörtüsü yasağı onaylandı

Hindistan'da başörtüsü yasağı onaylandı

Hindistan'ın Karnataka eyaletinde mahkeme, okullarda Müslüman öğrencilere getirilen başörtüsü yasağını onayladı.

Hindistan'ın Karnataka eyaletinde mahkeme, okullarda Müslüman öğrencilere getirilen başörtüsü yasağını onayladı.

Karnataka Yüksek Mahkemesi, eyaletteki okullarda uygulanan başörtüsü yasağına ilişkin kararını açıkladı. Mahkeme, kararında, başörtüsü takmanın İslam için bir 'esas' olmadığını ifade etti.

Bu arada Karnataka yönetimi, eyaletin başkenti Bengaluru'da 'kamu düzeninin ve huzurun sağlanması için' bir hafta boyunca kalabalıklar halinde toplanmayı yasakladı. Yönetim, Mangalore kentinde de 15-19 Mart tarihlerinde kalabalıklar halinde toplanmaya izin verilmeyeceğini duyurdu.

Eyalet genelinde uzun süredir uygulanan başörtüsü yasağı, 1 Ocak'ta devlete ait Udupi Kadın Yüksekokulu'ndaki Müslüman öğrencilerin derslere başörtüsüyle girmesi üzerine gündeme geldi.

Hindistan'da devletin Müslüman nüfusu az göstermeye çalıştığı, ülkedeki Müslüman nüfusun gerçekte 300 milyon civarında olduğu belirtiliyor. Bu rakamla Hindistan, yaklaşık 240 milyon Müslümanın yaşadığı Endonezya'nın da önüne geçerek dünyanın en fazla Müslüman nüfusa sahip ülkesi konumuna yükseliyor.

Hindistan yönetiminin açıkladığı verilere göre 1,4 milyar nüfuslu ülkede yaklaşık 220 milyon Müslüman yaşıyor.

Hindistan'ın Karnataka eyaletinde uzun süredir Müslüman öğrenciler başörtüleri nedeniyle okullara alınmıyordu.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.