Hindistan'da Müslümanlara yönelik soykırım çağrıları artıyor

Hindistan'da Müslümanlara yönelik soykırım çağrıları artıyor

Dünyanın en çok Müslüman nüfusa sahip ülkesi olan Hindistan'da Hindu politikacılar açıkça Müslümanlara saldırı ve soykırım çağrısında bulunuyorlar.

Hindistan'da iktidardaki radikal Hindu 'Hindistan Halk Partisi' (BJP) yöneticilerinin sık sık ülkedeki Müslümanların yok edilmesine dair çağrılar yapmasına rağmen haklarında hukuki bir işlem başlatılmaması tepki çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Hindistan'daki pek çok radikal Hindu siyasetçi ve din adamı Hindistan'ın kuzeyindeki Haridvar şehrinde 'Dharma Sansad' (Dini Meclis) etkinliğinde bir araya geldi. Bu etkinlikte Hinduizm'den çok katılımcılarca İslam ve Müslümanlara duydukları nefretin gündem edilmesi dikkat çekti.

"İslam ve Müslümanlar Hindistan'ı tehdit ediyor"

Ashwini Upadhyay ve Udita Tyagi gibi BJP'nin önemli yetkilileri de bu toplantıda İslam ve Müslümanların Hindistan'a yönelik en büyük tehdit olduğuna dair konuşmalar yaptılar. Bazı BJP'liler konuşmalarında Hindistan'daki Müslümanlara karşı açıkça şiddet uygulanması çağrısı yaparken katılımcılar Hindistan'daki Müslümanların yok edilmesine dair sloganlar attılar.

BJP destekçisi ve Hindu din adamı olan Raksha Sena ise bu toplantıda yaptığı konuşmada Hindistan'daki Müslüman azınlığın Hinduları katliamdan geçirmek ve tarihte olduğu gibi yeniden iktidara gelmek üzere hazırlık yaptığını iddia etti.

Müslümanlara yönelik soykırım çağrılarına yaptırım yok

BJP liderlerinin ve destekçilerinin kamuoyuna açık olarak yapılan bu gibi toplantılarda ve sosyal medya hesaplarında Müslüman azınlığa soykırım çağrılarının hukuki bir işleme tabi tutulmaması Hindistan'daki Müslümanların tepkisini çekiyor.

Hindistan Müslümanları bu soykırım çağrılarının cezasız kalmasının Hindu çetelerinin Müslümanlara karşı işlediği suçları kışkırttığını belirtiyorlar.

Hindistan'daki Müslüman nüfus

Nüfusu 1,4 milyara yaklaşan Hindistan'da resmi rakamlara göre 220-230 milyon, gayri resmi rakamlara göre ise yaklaşık 300 milyon Müslüman yaşıyor.

Bu rakam Hindistan'ı dünyanın en çok Müslüman nüfusa sahip ülkesi yapsa da ülkede 1 milyarı aşan Hindu nüfus nedeniyle Müslümanlar ülkede sayıca azınlık konumunda bulunuyor. 19. yüzyıla değin yüzlerce yıl Hindistan'ı Müslümanlar yönetmişti.

Hindistanlı Müslümanlar her zaman baskı altında yaşadıklarını ancak 2014'te başlayan BJP iktidarının hem bu baskıları artırdığını hem de bu yeni dönemde Müslümanların hayatın her alanında radikal Hinduların yoğun saldırıları altında kaldığını belirtiyor, diğer ülkelerdeki Müslümanlardan Hindistan'a bu konuda siyasi baskı uygulamalarını talep ediyorlar.

Kaynak: Mepa News

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.