Hindistan'da radikal Hindu çeteler camiye saldırdı

Hindistan'da radikal Hindu çeteler camiye saldırdı

Hindistan'da radikal Hindu çeteler başkent Yeni Delhi'de bir camiye saldırarak camiyi tahrip etti.

Hindistan'da, Pakistan, Afganistan ve Bangladeş'ten gelen 6 dini gruba vatandaşlık yolunu açan, ancak aynı durumdaki Müslüman göçmenleri kapsam dışı bırakacak şekilde değiştirilen "Vatandaşlık Yasası"na karşı protestolar devam ediyor.

Protestolara karşı bazı gruplar camilere saldırdı.

Independent Türkçe'nin haberine göre, başkentin Maujpur, Kardampuri, Chand Bagh ve Dayalpur bölgelerinde devam eden gösterilerde çok sayıda araç, dükkan ve ev ateşe verildi.

Hindu çeteler Müslümanlara yönelik kitlesel saldırılarına hız vermiş durumda. Şimdiye dek en az 19 kişi hayatını kaybetti.

Camiye saldırı

Sosyal medyaya düşen görüntülerde, olayların yaşandığı Ashok Vihar bölgesinde, Hindu milliyetçilerinden oluşan bir grup, bir caminin minaresinde görüntülendi. Minarenin üzerine çıkan kişi eliyle hilali yerinden sökmeye çalışırken çevreden alkış sesleri duyuldu. Üç kişilik grubun diğer üyeleri de minareye zarar verdi.

Öte yandan, Gokulpuri bölgesinde bir cami ateşe verilerek kullanılamaz hale getirildi.

Yasa, dünyada en çok Müslüman nüfusa sahip ikinci ülke olan Hindistan'da 200 milyon Müslüman'ı ikinci sınıf vatandaş haline getirmek ve birçoğunu vatansız bırakmak için atılan bir adım olarak değerlendiriliyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.