Hindistan'dan Erdoğan'ın sözleri nedeniyle Türkiye'ye nota

Hindistan'dan Erdoğan'ın sözleri nedeniyle Türkiye'ye nota

Hindistan yönetimi, Türkiye Büyükelçisini bakanlığa çağırarak rahatsızlığını dile getirdi.

Hindistan, Türkiye Büyükelçisi Şakir Özcan Torunlar'ı ilgili bakanlığa çağırarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Keşmir'e yönelik sözlerinden duyduğunu rahatsızlığı dile getirdi.

Türkiye'yi başka ülkelerin iç işlerine karışmakla suçlayan Hindistan dışişleri bakanlığı sözcüsü, "Bu son gelişme bir kez daha Türkiye'nin diğer ülkelerin iç işlerine karıştığını gösteren bir eğilim ve bu Hindistan için kabul edilemez." dedi.

Reuters'ın aktardığına göre Hindistanlı yetkili ayrıca, Keşmir ile ilgili sarf edilen sözlerin Hindistan - Türkiye ilişkileri konusuna olumsuz etkileri olacağı uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta Pakistan'a yaptığı ziyarette Keşmir konusuna da değinmiş ve Keşmir'deki durumun Hindistan'ın yakın zaman önce yaptığı değişikliklerden kaynaklandığını söylemişti. Erdoğan ayrıca, Keşmir konusunda Pakistan ile dayanışma içerisinde olduklarını belirtmişti.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.