Hindistan'dan Keşmir tehdidi: Tamamını alacağız

Hindistan'dan Keşmir tehdidi: Tamamını alacağız

Cammu Keşmir bölgesinin özel yönetim statüsünü kaldıran Hindistan yönetimi, Pakistan kontrolündeki Azad Keşmir bölgesine de bir gün egemen olacaklarını açıkladı.

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, dış politikadaki güncel gelişmelerle ilgili soruları yanıtladığı basın toplantısında, "Pakistan işgalindeki Keşmir (Azad Keşmir) Hindistan'ın parçasıdır. Bir gün oraya da egemen olacağız, fiziksel hakimiyet kuracağız." dedi.

Cammu Keşmir bölgesinin özel yönetim statüsünün kaldırılması sonrası Pakistan'ın konuyu Birleşmiş Milletlere (BM) taşıma girişimleri hakkında sorulan soru üzerine Jaishankar, "Başkalarının Cammu Keşmir hakkında ne söylediklerini boş verin. Hindistan'ın bu konudaki tutumu 1972'den beri bellidir. Bu bizim meselemiz ve bizim tutumuz sonucu belirleyecek." ifadesini kullandı.

Cammu Keşmir'in özel statüsünün kaldırılması

Hindistan, anayasanın yarım asırdan uzun süredir Cammu Keşmir'e ayrıcalık tanıyan 370'inci maddesini 5 Ağustos'ta iptal ederek bölgenin özel statülü yapısını ortadan kaldırmış, Cammu Keşmir'i merkeze bağlı "Birlik Toprağı" statüsünde iki bölgeye ayırmıştı.

Kararının ardından bölgede Hint güvenlik güçleri Cammu Keşmir'de asayiş operasyonlarını ve sivil halk üzerindeki baskıları, yoğunlaştırmış, bölgedeki tüm yerel partilerin yöneticileri ve üyeleri gözaltına aldı.

İngiltere'den bağımsızlığın kazanıldığı 1947'den bu yana Cammu Keşmir, kendi yasalarını çıkarabilen ayrıcalıklı konumdaydı. Bu özel statü, yabancıların bölgeye yerleşmesine ve mülk edinmesine izin vermeyen vatandaşlık yasasını da içeriyordu.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.