Hindu çetelerin tehditleri sonrası Müslümanlar köylerini terk ediyor

Hindu çetelerin tehditleri sonrası Müslümanlar köylerini terk ediyor

Radikal Hinduların Müslümanlara yönelik tehdit içeren faaliyetleri sonrası onlarca Müslümanın Uttarancal (Uttarakhand) eyaletindeki köylerini terk etmeye zorlandığı bildirildi.

Hindistan hükümeti destekli radikal Hindu gruplar, Müslümanları ülkenin kuzeyinde Uttarancal (Uttarakhand) eyaletindeki bir köyden tamamen çıkarmak istiyor.

El Cezire'nin haberine göre, bölgede yaşayan çok sayıda Müslüman, radikal Hinduların baskıları sonucu eyaletteki Uttarkashi bölgesine bağlı Purola köyünü terk etmek zorunda kaldı.

Radikal Hindular, Müslümanları bölgeden çıkarmak için konutların ve iş yerlerinin duvarlarına köyü terk etmelerini yönünde kağıtlar astı.

İddialara göre 26 Mayıs'ta 14 yaşındaki bir Hindu kızın iki erkek tarafından kaçırılmasının ardından aşırı sağcı radikal Vishwa Hindu Parishad (VHP) ve yapılanmanın gençlik kolu Bajrang Dal, bölgede Müslümanları tehdit eden faaliyetleri yöneten öncü gruplardan oldu.

Hindistan yönetimi, 27 Mayıs'ta Hindu grupların kaçırma olayını protesto edeceği gerekçesiyle Müslüman esnaflardan kepenkleri kapatmalarını istedi.

Yüzlerce radikal Hindudan oluşan gruplar 29 Mayıs'ta ise başka bir yürüyüş gerçekleştirerek Müslümanların bölgeden çıkarılmasını talep etti.

Bölge sakinlerine göre, Hindular yürüyüşlerde Müslümanları kışkırtıcı sloganlar attı. Bazı Hindu çeteler, Müslümanlara ait dükkanlara saldırırken İslami tabelaları da kaldırdı.

Yerel yönetimler Müslümanların taleplerini duymazdan geliyor

Müslümanların evlerine ve esnafların dükkanlarına yönelik saldırılar karşısında yardım taleplerinin yerel yönetim tarafından duymazdan gelindiği aktarılıyor.

Radikal Hindu grupların bölgeden çıkartmak istediği Purola köyünde 400 ila 500 kadar Müslüman yaşadığı biliniyor.

Mevcut Hindistan yönetiminin iktidar koltuğunu elde etmesinden önce Hinduların ve Müslümanların uyum içerisinde yaşadığı belirtiliyor. Ancak Modi hükümetinin gelmesinden bu yana Müslüman azınlığa yönelik baskıların giderek daha da arttığı kaydediliyor.

Müslümanların köyden çıkarılmasını isteyen radikal Hindular

Purola köyünde Müslümanlara yönelik saldırılara öncelik eden VHP ve Bajrang Dal radikal Hinduların, Hindutva ideolojisini pratiğe döken Ulusal Gönüllü Örgütü'ne (RSS) bağlı olduğu biliniyor.

RSS, anayasal olarak laikliği kabul eden bir Hindistan'dan etnik Hindu devletini oluşturmayı hedefleyen, liderliğini Başbakan Narendra Modi'nin yaptığı Hindistan Halk Partisi'nin (Bharatiya Janata Party) akıl hocası olarak ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.