Hindu gruplardan 'açık alanlarda namaza yasak' talebi

Hindu gruplardan 'açık alanlarda namaza yasak' talebi

Hindu milliyetçi gruplar, Hindistan polisinden Gurugram kentinde Müslümanların açık alanlarda namaz kılmasına yasak getirilmesini talep etti.

Hindistan'da Hindu milliyetçi gruplar, Haryana eyaletinin Gurugram kentinde açık alanlarda namaz kılınmasının yasaklanmasını istedi.

Hindu milliyetçi gruplar çarşamba günü, Müslümanların Gurugram kentinde açık alanlarda namaz kılmasına yasak getirilmesi amacıyla toplandı.

Söz konusu Hindu gruplar, toplantıya katılan Gurugram Komiser Yardımcısı Nishant Yadav'a yaptıkları çağrıda, kentte belirlenen 6 açık alanda Müslümanların namaz kılmasına yasak getirilmesini talep etti.

Gurugram kentinde halihazırda Müslümanların yalnızca önceden belirlenmiş altı açık alanda namaz kılmasına izin veriliyordu. Hindu gruplar ise kentte açık alanlarda namaz kılınmasının tamamen yasaklanmasını istiyor.

Geçtiğimiz günlerde bu taleple toplanan radikal Hindu gruplar Gurugram'da bir mescidi kundaklamış ve mescidin imamını katletmişti.

Hindistan'daki Hindu milliyetçisi ve İslam karşıtı BJP, ülkedeki Müslümanlara yönelik katliamların baş sorumlusu olarak gösteriliyor.

Başbakan Modi ve hükümeti, Müslümanlara karşı işlenen suçlara destek olmak ve bu suçları cezalandırmamakla suçlanıyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.