Hint havayolu şirketi India KLM, uçaklardaki en güvenli koltukları açıkladı

Hint havayolu şirketi India KLM, uçaklardaki en güvenli koltukları açıkladı

Havayolu şirketi India KLM, uçaklardaki en güvenli koltuğun hangisi olduğuna yönelik açıklama yaptı.

Havayolu şirketi India KLM, uçaklardaki en güvenli koltuğun hangisi olduğuna yönelik açıklama yaptı. The Guardian’ın internet sitesinde yer alan habere göre India KLM, beklemedik olaylara karşı yolcuların güvende olması için koltuk seçimi hakkında bazı tavsiyeler verdi.

Şirket Twitter üzerinden şu bilgileri paylaştı:

“Araştırmalara göre uçağın orta bölümü ölüm oranın en yüksek olduğu yer. Bununla birlikte ön koltuktaki ölüm oranı daha düşük düzeyde. Fakat ölüm oranının en az olduğu kısım uçağın arka bölümünün son 3’te birlik kısmı. Uçağın arkasındaki koltuklar en güvenli olanlar.”

Şirket paylaşımı yaptıktan 12 saat sonra söz konusu Twitter mesajını sildi ve halk arasında yaşanan karmaşa nedeniyle özür diledi.

Time dergisi 2015’te yayınladığı bir haberinde, 1985 yılından bu yana uçaklarda meydana gelen kazalara dair yapılan araştırmaların sonuçlarına göre uçağın arka ve orta bölümündeki koltukları seçenlerin hayatta kalma oranlarının yüzde 28 olduğunu aktarmıştı.

Araştırmalar, uçağın arka kısmında ölüm oranının yüzde 31, orta kısımda yüzde 39, ön kısımda ise yüzde 38 olduğuna işaret ediyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.