Sebep güvenlik endişesi: İngiliz ve Alman havayolları Kahire seferlerini askıya aldı

Sebep güvenlik endişesi: İngiliz ve Alman havayolları Kahire seferlerini askıya aldı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, seyahat uyarısını güncelleyerek havayolu şirketinin kararının altını çizdi.

İngiliz havayolu firması British Airways (BA), Mısır'ın başkenti Kahire'ye yapılan seferleri, güvenlik endişeleri nedeniyle cumartesi gününden itibaren bir hafta boyunca durdurma kararı aldı. Alman havayolu şirketi Lufthansa da aynı gerekçelerle Kahire uçuşlarını durdurdu.

Yapılan açıklamada, "Dünya genelindeki tüm havalimanlarında güvenlik konusunu her daim gözden geçiriyoruz. Daha derin bir inceleme yapılmasına olanak sağlaması için Kahire seferleri önlem amaçlı, 7 gün süreyle durdurulmuştur." denildi.

Şirketin sözcüsü, güvenlik endişesinin ayrıntılarına dair soruyu yanıtsız bırakarak, "Güvenlik meselelerini açıklamıyoruz" demekle yetindi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, seyahat uyarısını güncelleyerek havayolu şirketinin kararının altını çizdi. Uyarıda, "Hava taşımacılığında terör riski artmıştır, Mısır'dan İngiltere'ye yapılan seferler için ek güvenlik önlemleri alınmıştır." ifadeleri yer aldı.

Bakanlık, 2015'teki saldırının ardından Sina Yarımadası'ndaki Şarm el Şeyh'e gerekli olmadığı takdirde seyahat edilmemesi uyarısında bulunmuş ancak başkent Kahire için böyle bir ikaz yapılmamıştı.

31 Ekim 2015’te, Rus Metrojet Havayolları’na ait yolcu uçağı Şarm el Şeyh’ten havalandıktan kısa süre sonra Sina Yarımadası’nın kuzeyindeki dağlık Hassana bölgesinde düşmüştü. Yapılan incelemeler sonunda uçağın bombayla düşürüldüğü kanısına varılmıştı.

Lufthansa'dan da aynı karar

Alman havayolu şirketi Lufthansa tarafından yapılan açıklamada güvenlik konusunun şirket için her zaman en önemli ve birinci öncelik olduğu vurgulandı, ''Yapılan değerlendirmeler sonrası Kahire uçuşlarımızı geçici olarak askıya aldık" ifadesi kullanıldı.

Şirketten ne zaman ve kaç uçuşun askıya alındığı konusunda net bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.