İngiliz havayolları şirketi tüm uçuşlarını iptal etti

İngiliz havayolları şirketi tüm uçuşlarını iptal etti

İngiliz Havayolları British Airways, pilotlarının 48 saatlik bir grev başlatmaları nedeniyle neredeyse tüm uçuşlarını iptal etti.

İngiliz Havayolları British Airways, pilotlarının 48 saatlik bir grev başlatmaları nedeniyle neredeyse tüm uçuşlarını iptal etmek zorunda kaldı. İngiliz Havayolu Pilotları Birliği (BALPA), geçtiğimiz ay grev konusunda uyarıda bulunmuştu.

British Airways’ten yapılan açıklamada “BALPA’nın aldığı eylem kararının müşterilerimize verdiği rahatsızlığı anlıyoruz. Pilotlarla ödemeler konusundaki anlaşmazlığı çözmek için aylarca uğraştıktan sonra gelinen bu nokta dolayısıyla çok üzgünüz” denildi. Havayolu şirketi ayrıca BALPA’nın detayları paylaşmaması nedeniyle hangi pilotların göreve geleceklerini, hangi uçakların uçabileceğini kestiremediklerinden hemen hemen tüm uçuşları iptal etmek zorunda kaldıklarını duyurdu.

Anlaşma sağlanamaması halinde pilotların bugün ve yarının ardından benzer şekilde 27 Eylül tarihinde de greve gidecekleri belirtiliyor.

Hem pilotlar hem de British Airways yetkilileri masaya oturmak konusunda istekli olduklarını dile getiriyorlar.

BALPA, British Airways’ın karının daha yüksek bir bölümünü pilotlarla paylaşması gerektiğini belirtiyor.

BALPA Genel Sekreteri Brian Strutton, İngiliz devlet yayın kurum BBC Radyosu’na yaptığı açıklamada “Bu sorunu aşmak için bir yol bulacağımız konusunda umutluyuz. Geride kalan 9 ay boyunca çok çaba sarf ettik ancak maalesef bu eylemi yapmak durumunda kaldık” dedi. Strutton kendilerinin uzlaşmaya hazır olduklarını ama British Airways’in adım atmadığını söyledi.

BALPA’nın geçen hafta yaptığı teklifi de British Airways, “şişirilmiş bir teklif” olarak nitelendirerek reddetmişti.

Grev nedeniyle British Airways yolcularının mağduriyetlerini gidermek ve bilet ve konaklama benzeri ücretlerini ödemek zorunda kalacak.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.