Hintli general film sahnesini "Taliban'a Pakistan desteği" olarak sundu

Hintli general film sahnesini "Taliban'a Pakistan desteği" olarak sundu

Hindistan ordusunun emekli generali Harşa Kakar, bir film sahnesini "Pakistan ordusunun Taliban'a desteği" iddiasıyla paylaştı.

Hindistan'ın emekli generallerinden Harşa Kakar'ın, bir filmdeki askerlerin görüntüsünü "Pakistan'ın Taliban'a desteği ve Pençşir'deki askeri varlığına delil" olarak sunması alay konusu oldu.

Hindistan'ın bir diğer emekli generali Gagan Deep Bakşi, Pakistan ordusunun Taliban safında Pençşir Savaşı'na katıldığını ve ağır kayıplar verdiğini iddia etmişti. Fakat Bakşi'nin bu paylaşımı hiçbir delile dayanmamakla eleştirildi. Yine de Hindistan'da yönetime yakın televizyonların ve basının Bakşi'nin bu iddiasını yoğun biçimde haberleştirmesi dikkat çekti.

Pakistanlı bir sosyal medya kullanıcısı, Bakşi ile alay etmek için 2017 tarihli bir Pakistan askeri filminin setinden bir kare paylaşarak "Resimdeki askeri okul arkadaşlarım Pençşir'de şehit oldular. Pakistan bu kayıpları saklıyor. Cesurca savaştılar, Pakistan Ordusu'nun adaletsizliği." dedi.

Bunun üzerine Hindistan'ın emekli generallerinden Harşa Kakar bu gönderiyi ve film setinden kareyi Pakistan'ın Pençşir'deki varlığının delili olarak sundu. Bu paylaşım ve Hindistanlı siyasilerin, komutanların sık sık kaynaksız ve delilsiz biçimde iddialar ortaya atması sosyal medyada alay konusu oldu.

Hindistan, 1996'da Taliban'ın Afganistan'da iktidara gelmesinin ardından Taliban yönetimine düşmanca bir tavır takınarak Taliban'a karşı savaşan Kuzey İttifakı'nı, özellikle de Ahmed Şah Mesud'u yoğun biçimde desteklemişti.

Hindistan, 2001'de ABD'nin Afganistan'ı işgaliyle kurulan Kabil yönetimini en çok destekleyen güçlerden biri olmuştu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.