Hizbullah İsrail'e karşı büyük bir savaş istemiyor

Hizbullah İsrail'e karşı büyük bir savaş istemiyor

Grubun açıklamaları İsrail ile kontrollü çatışma sürecini devam ettirecekleri şeklinde yorumlanıyor.

Lübnan'daki Hizbullah Salı günü çok sayıda patlayıcı yüklü insansız hava aracıyla İsrail ordusuna ait bir askeri üssü hedef aldığını açıkladı.

İran destekli grup saldırının İsrail'in Lübnan'da gerçekleştirdiği son suikastlara verilen cevabın bir parçası olduğunu belirtti.

Hizbullah'ın operasyonları hakkında bilgi sahibi kaynaklar, İsrail ile üç ayı aşkın süredir devam eden çatışmalarda Hizbullah güçleri arasında ölenlerin sayısının arttığını söyledi.

İsrail ve Hizbullah, Filistinli Hamas'ın 7 Ekim'de Gazze'den İsrail'e saldırmasından bu yana son 17 yılın en ölümcül çatışmalarını sürdürüyor.

Hizbullah lider yardımcısı Naim Kasım televizyonda yaptığı bir konuşmada, grubunun savaşı Lübnan'dan yaymak istemediğini söyledi ve ekledi: “Ancak İsrail savaşı genişletirse, İsrail'i caydırmak için gereken yanıtı vermemiz kaçınılmaz olacaktır."

Hizbullah operasyonları hakkında bilgi sahibi bir kaynak, örgütün 7 Ekim'den bu yana sınırdan yaklaşık 14 kilometre uzaklıktaki Safed'e ilk kez saldırdığını söyledi.

Bir İsrail ordu sözcüsü hava saldırısında kuzeydeki bir üssün vurulduğunu doğruladı ancak tam konum vermedi. Sözcü, herhangi bir hasar ya da can kaybı olmadığını ileri sürdü.

7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda Lübnan'da 130'dan fazla Hizbullah mensubunun öldüğü biliniyor.

Kaynak: Mepa News, Reuters

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum