Hollanda hükümeti: Suriye'deki insan hakları ihlallerinden Esed rejimi sorumlu

Hollanda hükümeti: Suriye'deki insan hakları ihlallerinden Esed rejimi sorumlu

Hollanda hükümeti tarafından yayınlanan açıklamada, Esed rejimi Suriye'deki insan hakları ihlalleri ve işkencelerden sorumlu tutuldu.

Hollanda hükümeti tarafından yayınlanan açıklamada, Esed rejimi Suriye'deki insan hakları ihlalleri ve işkencelerden resmi anlamda sorumlu tutuldu.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda Esed rejiminin, uluslararası hukuk kapsamında insan hakları ihlallerinden ve işkencelerden sorumlu tutulacağı ifade edildi.

Karar, Esed rejimine nota ile bildirildi. Kararda, rejimin insanlık dışı uygulamalarına dair açık kanıtlar olduğu vurgulandı. Rejimin sivillere yönelik kimyasal saldırılarının da açıklamada altı çizildi.

Suriye'de 200 bin insanın ölümünden ve 5.5 milyon insanın mülteci durumuna düşmesinden Esed rejiminin sorumlu olduğu hatırlatılırken, uluslararası hukuk önünde rejimin sorumlu tutulacağı belirtildi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.