Hollanda'da cami önünde İslamofobik protesto

Hollanda'da cami önünde İslamofobik protesto

Hollanda'nın Enschede kentinde İslam karşıtı PEGIDA'nın cami önünde düzenlediği gösteride İslam'a hakaret eden konuşmalar yapıldı.

Kendilerini "Batı'nın İslamlaşmasına karşı vatansever Avrupalılar" olarak tanımlayan PEGIDA'nın Hollanda Enschede'de düzenlediği gösteride İslam karşıtı film izletildi ve İslam'a hakaret eden konuşmalar yapıldı

Çok sayıda polisin görev aldığı gösteriye yakın bölgede Anti-Faşişt Eylem (AFA) isimli sivil toplum hareketinden bir grup da karşıt gösteri düzenledi. Grup, "Irkçılık çözüm değil" yazılı pankart açtı. AFA hareketinden Victor Lomer, hem camiye destek olmak için hem de PEGIDA'ya karşı gösteri için geldiklerini söyledi.

PEGIDA, sosyal medya üzerinden bu hafta her gün bir kentte akşam namazı sonrası cami önünde gösteri yapacağını duyurmuştu.

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Ebutalip, Salı günü Rotterdam kentindeki Hollanda Diyanet Vakfına bağlı Laleli Camisi'nin önünde yapılması planlanan gösterinin, güvenlik gerekçesiyle Essalam Camisi önünde gerçekleştirilmesine izin verdi.

PEGIDA, geçen ramazan ayında iftar saatinde 5 cami önünde domuz etli mangal eylemi yapacağını duyurmuştu. Bunlardan bazıları belediyelerce iptal edilmiş, Laleli Camisi önündeki eylemden de yüzlerce kişinin yoğun tepkisi üzerine vazgeçilmişti. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.