Hollanda'da aşırı sağcı FvD partisinden 'oy patlaması'

Hollanda'da aşırı sağcı FvD partisinden 'oy patlaması'

Hollanda'da dün gerçekleştirilen yerel parlamento seçimlerinde oyunu en çok artıran parti aşırı sağcı Demokrasi İçin Forum Partisi (FvD) oldu.

Hollanda'da Çarşamba günü gerçekleştirilen seçimlerde, sandık çıkış anketleri Mark Rutte başkanlığındaki koalisyon hükümetinin senatoda çoğunluğu kaybettiğini gösteriyor.

Bu sonuç, hükümetin istediği yasal düzenlemeleri hayata geçirmesini zorlaştırması bekleniyor. Zira, meclis tarafından kabul edilen yasalar, senatonun onay vermesinden sonra yürürlüğe giriyor.

Çarşamba günü gerçekleştirilen, 75 kişilik senato üyelerini de belirleyen yerel parlamento seçimlerinde en büyük sürprizi, aşırı sağcı Demokrasi İçin Forum Partisi (FvD) yaptı. FvD, Yeşil Sol Parti (GL) ile birlikte oylarını en fazla artıran parti oldu.

Katı bir göçmen politikası uygulanmasını ve Hollanda'nın Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasını savunan parti, ilk kez katıldığı seçimlerde büyük oy patlaması yaptı.

Ipsos'un sandık çıkış anketlerine göre, aşırı sağcı parti senatoda 10 sandalye elde edecek.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.