Hollanda'da İslam karşıtı Wilders için 'Twitter yasağı' istemi

Hollanda'da İslam karşıtı Wilders için 'Twitter yasağı' istemi

Hollanda'da Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Türk İslam Kültür Federasyonu, İslam karşıtı Geert Wilders için 'Twitter yasağı' getirilmesini istedi.

Hollanda'daki 144 caminin çatı örgütü olan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Türk İslam Kültür Federasyonu (TICF), aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) lideri Geert Wilders için 'Twitter yasağı' istedi. Örgüt, sosyal medya platformu Twitter'in Wilders'in üyeliğini iptal etmemesi halinde, yargı yoluna başvuracağını açıkladı.

TICF'nin avukatı Ejder Köse, İslam karşıtı Hollandalı liderin İslam ve Hz. Muhammed aleyhine yaptığı paylaşımların, Twitter'in kullanım koşullarına aykırı olduğunu söyledi.

Köse, ana muhalefet partisi lideri Wilders'in 30 Eylül 2017'de yazdığı ve Hz. Muhammed'den, "Sübyancı, katliamcı, terörist ve çılgın" diye söz ettiği Twitter mesajını örnek gösterdi. "Wilders bu ifadelerle haddini aştı" diyen Köse, aşırı sağcı siyasetçinin Müslümanları incittiğini vurguladı.

Avukat Ejder Köse Türkiye, Fas, Pakistan ve Endonezya'a da, Twitter aleyhine daha açma çağrısında bulundu.

TICF, geçen Mart ayındaki yerel seçimler öncesi de Wilders'in İslam'a yönelik, "terörizm, şiddet ve ayrımcılık ve ölümcül" suçlamalarını içeren propaganda filmi nedeniyle dava açmıştı. Ancak Hollanda savcılığı, İslam karşıtı lider hakkında 'takipsizlik kararı' vermişti.

PVV lideri Geert Wilders ise TICF'nin tepkisini, "delilik" diye değerlendirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.