Hristiyan STK'lar Irak'taki mülteci kamplarında misyonerlik faaliyeti yürütüyor

Hristiyan STK'lar Irak'taki mülteci kamplarında misyonerlik faaliyeti yürütüyor

Batı merkezli STK'lar Irak'taki mülteci kamplarına yönelik faaliyetler yürüterek Ezidileri Hristiyanlığa geçirmekle suçlanıyor.

(Fotoğraf: MEE / Tom Westcott)

Irak'ta Batı merkezli Hristiyan sivil toplum kuruluşlarının (STK) misyonerlik faaliyetlerini artırdığı belirtiliyor.

Middle East Eye'dan Tom Westcott imzalı habere göre, Irak'taki mülteci kamplarında faaliyet gösteren Hristiyan STK'lar, kamplarda yaşayan kişilere kiliselerde İngilizce gibi çeşitli dersler veriyor.

Hristiyan STK'ların Yezidilere yönelik misyonerlik faaliyetleri sonucu kiliselerde eğitim alan azınlık gruba bağlı kişilerin haç takmaya başladığı ifade ediliyor.

Ezidilerin Hristiyan STK'ların misyonerlik kapsamında bölgede etkinlik alanı kurmasına tepki gösterdiği aktarılıyor.

Hristiyan STK'lar Duhok'taki Shariya kampında 4-17 yaş arası çocuklara okul yaz programları da dahil olmak üzere müzik ve sanat alanları aracılığıyla Hristiyan öğretilerini aşılamakla suçlanıyor.

Yerliler, birçok çocuğu okullarda ve caddelerde Hristiyan şarkıları ve birbirlerine "Hz. İsa seni korusun. Hz. İsa Tanrıdır." gibi şeyler söylediklerini belirtiyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.