Cezayir yönetimi Guantanamo'dan serbest bırakılan mahkumu hapsetti

Cezayir yönetimi Guantanamo'dan serbest bırakılan mahkumu hapsetti

ABD tarafından Guantanamo'dan nisan ayında serbest bırakılıp Cezayir'e gönderilen Said bin İbrahim bin Umran Bakuş burada yeniden hapsedildi.

ABD'nin Guantanamo cezaevinden serbest bırakıp Cezayir'e gönderdiği bir mahkumun burada yeniden hapsedildiği bildirildi.

Suçlama yöneltmeden 20 yıldan fazla süredir Guantanamo'da tutulan 52 yaşındaki Said bin İbrahim bin Umran Bakuş (Abdurrezzak Ali Abdurrahman) serbest bırakılmasının ardından Cezayir'e gönderildi.

Kendisi de eski Guantanamo mahkumlarından olan Mansur Dayfi, Bakuş'un Cezayir'de de bir cezaevine atıldığını ve temel haklarından yoksun bırakıldığını söyledi.

Cezayir'e gönderilmesinin ardından derhal yeniden hapsedilen Bakuş'un, 21 yıla yakın tutukluluk süreci hakkında sorgulandığı öğrenildi. Bakuş'un Cezayir başkenti eteklerindeki hapishanede ailesiyle ve avukatıyla görüşmesine izin verilmediği belirtildi.

20 yıldan fazla bir süre Guantanamo'da mahkum edilen Bakuş'a bu süreçte herhangi bir suçlama yöneltilmemiş ve duruşmaya çıkarılmamıştı.

Buna rağmen eski Guantanamo mahkumu Bakuş'un Cezayir yetkililerince hapsedilip sorguya alınması tepki topladı.

Bakuş 2002 yılında Faysalabad'ta Pakistan güvenlik güçlerince gözaltına alınan ve El Kaide savaşçısı olduğu iddia edilen 20 kişiden biriydi.

Abdurrahman dahil gözaltına alınan 20 kişi o yıl Guantanamo'ya nakledilmişti. Zaman içerisinde o dönemde Pakistan güçlerince gözaltına alınıp Guantanamo'ya gönderilenlerden 19'u serbest bırakıldı ve farklı ülkelere iade edildi. Pakistan güçlerinin operasyonunda gözaltına alınanlardan yalnızca Ebu Zubeyde halen cezaevinde tutuluyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum