HTŞ: Dinden çıkmış haricilerin boynuzu kopartıldı

HTŞ: Dinden çıkmış haricilerin boynuzu kopartıldı

Suriyeli muhalifler, İdlib bölgesinde rejim ile işbirliği yaşan IŞİD yapılanmasının tamamen sona erdirildiğini duyurdu.

Suriye'nin kuzey ili İdlib'de bulunan IŞİD yapılanmasının tamamen sona erdiği ve yaklaşık 340 savaşçının muhaliflere teslim olduğu öğrenildi. 


Rejim yanlısı koalisyonun izni ile Doğu Hama kırsalından İdlib kırsalına geçiş yapan IŞİD unsurları bu bölgede muhaliflerle çatışmalara başladı. 


Rejimin 'ihaneti' ile karşılaşan IŞİD, muhaliflerin kuşatması altında kaldı. 60'ı kadın olmak üzere yaklaşık 340 IŞİD savaşçısının muhaliflere teslim olduğu aktarıldı. 


Suriyeli muhaliflerin en organize grubu olan Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ), yaşanan gelişmelerle alakalı "Allah'ın lütfu ile yenildiler ve güçleri kırıldı" başlıklı bir açıklama yayımladı.

 

"Ve bizler ehli sünneti, İdlib sınırlarına giren dinden çıkmış haricilerin bozguna uğratılması ve aylarca süren yorucu savaş sonrası boynuzlarının kopartılması ile müjdeliyoruz!" ifadeleri kullanılan açıklamada, bölgede IŞİD'e karşı yaklaşık 4 aydır savaş verildiği belirtildi. Diğer bazı muhalif grupların IŞİD'e karşı HTŞ'yi yalnız bıraktığı vurgulanan açıklamada, Afrin operasyonu nedeniyle bazı unsurların güçlerini kontrolsüzce başka bölgelere kaydırdığı imasında bulunuldu.


Açıklama Sami Asaf tarafından Mepa News okurları için tercüme edildi:


Hamd alemlerin rabbi olan Allah’a mahsustur. En iyi salat ve tam bir selamet peygamberimiz Muhammed(sav)’in ailesinin ve ashabının üzerine olsun.


Mücrim rejimin, Devle cemaati haricilerini özgürleştirilmiş bölgelere geçirmesinden ve onlar ile bir çok defa her türlü seviyede işbirliği yapmasından sonra Tahriru Şam Heyeti, dört aydan fazla bir süredir Devle cemaati haricileri ile Doğu Hama kırsalında ve sonra Güney İdlib kırsalında en şiddetli biçimde savaştı. Açık şekilde nöbetleşe saldırılarda ise: Bazen mücrim rejim saldırıya geçiyor ardından da hariciler saldırıyordu. Başka zamanlar ise haricileri önlerinden gönderiyorlar arkalarından onlara katılıyorlardı.


Son bu dört ay içerisinde Hey’et, seçkin erkeklerini ileri sürdü, tüm donanım ve mühimmatını haricilerin ehli sünnete ve özgürleştirilmiş bölgelere saldırısını püskürtmek için harcadı. Bu zaman içerisinde onlarca şehit ve  yüzlerce yaralı ile büyük bir bedel ödedik. Herkesin yüz çevirmesi, bazılarının dış cenah tarafından devrimin gerçekliğinden uzak olarak üzerlerine zorunlu kılınan bir savaş ile meşgul olması ve diğerlerinin ise riskli, bütün bölgeyi tehdit eden bir çatışmada yanımızda durması gerekirken tavır almak süretiyle bize karşı adeta savaşmaları gölgesinde, hariciler ile savaşın diğer sıkıntılarını da tek başımıza yüklendik.


Ve son nöbetleşe saldırılarda mücrim rejim, Güney İdlib kırsalında Bağdadi’nin haricilerini öne sürdü. Hariciler Um Khalakhil ve sonra Ard Zarzur bölgesine ilerlediler ancak Tahriru Şam’ın yiğitleri onları gözetlemekteydi ve onları en sert biçimde cezalandırdılar. Allah’ın fazlı ile haricilerden onlarcasını öldürdüler ve esir aldılar. Hariciler cevap olarak Khavin köyüne yöneldiler. Tahriru Şam’dan ve Güney İdlib kırsalında nöbet tutan gruplardan mücahitler onlara karşılık verdi ve haricilerin ilerlemelerini durdurdular.


Bu esnada Tahriru Şam Hey’eti’ne bağlı emniyet güçleri, El-Temenah, Er-Reffeh, El-Hilbeh gibi sınır köylerindeki Daeşçi hücreleri temizlemek amacıyla geniş kapsamlı operasyon başlattı. Ek olarak kuzey bölgesindeki birçok hücre yapılanması darbe almış oldu. Tüm bunlar, haricilerin morallerinin çökmesine ve sonunda tamamıyla kendilerini ve silahlarını devrimci gruplara teslim etmeye razı olmalarına sebep oldu. Hariciler, tahkikat yapılmak ve Şer’i yargı önüne çıkmak üzere hapishanelere nakledildi.


Ve bizler ehli sünneti, İdlib sınırlarına giren dinden çıkmış haricilerin bozguna uğratılması ve aylarca süren yorucu savaş sonrası boynuzlarının kopartılması ile müjdeliyoruz! Ayrıca emniyeti sağlamak amacıyla başlattığımız hamlenin Allah’ın izniyle kalan harici hücreleri için devam edeceğini ve operasyonların, özgürleştirilmiş bölgelerin, onların şerrinden ve zulmünden temizlenmesine kadar süreceğini temin ediyoruz. Hamd alemlerin rabbi olan Allah’a mahsustur.


Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.