Rejime karşı savaş unutuldu: CTS'den 'iç çatışma' çağrısı

Rejime karşı savaş unutuldu: CTS'den 'iç çatışma' çağrısı

Suriye'de muhalif gruplar arasında çatışmalar sürerken, CTS yaşananların bir 'halk intifadası' olduğunu öne sürdü.

Suriye’nin kuzeyinde Ahraru’ş Şam ve Nureddin Zengi hareketinin birleşerek oluşturduğu Tahrir Suriye Cephesi (CTS) ile  Tahriru’ş Şam Heyeti (HTŞ) arasında çatışmalar sürüyor. CTS, bu çatışmaların bir halk ayaklanması olduğunu belirtirken grubun medyası, halk ile beraber bölgeleri HTŞ ele geçirdiklerini belirten yayınlar yapıyor.

"Cevlani'ye karşı intifada"

Grup tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklama da bu doğrultuda. Yaşanan olayları Cevlani’ye karşı halk ayaklanması olarak niteleyen grup, açıklamaya şu ifadelerle başladı: “Cevlani'nin başlattığı başarısız baği girişim, bazı bölgeleri kaybetmesi ve gençlerinin kanlarının akıtılması dışında herhangi bir kazanım elde edemeden altıncı gününe girdi. CTS birlikleri, Allah'ın fazlı ile birçok bölgeyi ele geçirdi, mücrim girişime karşı durdu ve onları birçok yerden kovdu.”

"HTŞ sivilleri vuruyor"

Tahriru’ş Şam’ın sivilleri vurduğunu ifade eden CTS, bu nedenle yaşananların iki grup arasında yaşanan çatışmalardan çıkarak bir halk ayaklanmasına dönüştüğünü öne sürdü: “Başarısızlık Cevlani’yi masum sivillerin kanlarını görmezden gelerek ağır silahlar ile kasabaları vurmaya yöneltti. Kasabaların Cevlani tarafından vurulması bu suçlulara karşı halk devrimine dönüşmekle beraber, bugün Hazenu bölgesinde yaşananlar intifadanın kıvılcımları oldu. Halkın, şüpheli ittifaklara ve Guta halkı katledilirken Hazenu'nun ağır silahlar ve zırhlılar ile kuşatılmasına göz yumması beklenemezdi.”

"Muhacirlere iyi davranın"

Tahrir Suriye, Tahriru’ş Şam’a yakın İba Ajansı tarafından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Grup son olarak, yabancı savaşçıların savaşa katılmamasına dair tavrı da şu ifadelerle olumlu şekilde karşıladıklarını belirtti: “Ayrıca Türkistan İslam Partisi’nin şer'i yetkilisine Türkistan İslam Partisi unsurlarının savaşa katılmaması konusundaki açıklamasından dolayı teşekkür ediyoruz. Muhacirlere iyi davranılması ve onlara karşı ferdi hareketlerden sakınılması çağrısı yapıyoruz.” Bilindiği gibi Türkistan İslam Partisi çatışmalara katılmayacağını, ancak bunlar Tahriru’ş Şam’a karşı bir hamleye dönüşürse yerlerinde oturmayacaklarını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum