Türkistanlılar: Çatışmaya katılmadık, ancak HTŞ karşıtı hamle büyürse yerimizde oturmayız

Türkistanlılar: Çatışmaya katılmadık, ancak HTŞ karşıtı hamle büyürse yerimizde oturmayız

Suriye'de faaliyet gösteren Türkistan İslam Partisi, son çatışmalara dair açıklamalarda bulundu.

Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren ve yabancı savaşçılardan oluşan en kapsamlı grup olan Türkistan İslam Partisi, son yaşanan çatışmalara ve kendilerinni çatışmaya girdiklerine dair iddialara yanıt niteliğinde bir açıklama yayınladı. Grubun sosyal medya hesaplarınca yayınlanan açıklamada, Ceyşu'l Ahrar'ın açıklamasına da cevap verildi.


Grubun, bugüne kadar muhalif gruplar arasındaki çatışmalara katılmaktan kaçındığı biliniyordu. Açıklamada Türkistan İslam Partisi "Türkistan İslam Partisi, Nusayri rejim ve mücrim ortaklarına karşı Şam ehline yardım etmek için hicret eden ilk gruptur. Ve ilk günden beri sahadaki bütün gruplar ile düşmana karşı  birçok cephede savaşmıştır. Türkistan İslam Partisi, Şam ehline verdiği sözü tutarak özgürleştirilmiş bölgelerde herhangi bir savaş ve çatışmaya girmeyecektir. Nusayrilere karşı nöbet tutmaya devam edeceğiz." ifadeleriyle bu duruma değindi.


Türkistan İslam Partisi, çatışmalara iştirak etmediklerini, ancak kendilerine saldırı olunca bu saldırıyı engellemek için karşılık verdiklerini belirtti: "Ancak bazı gruplar bizi çatışmanın dışında tutmamış, bir noktamızı ateş altına almış, ayrıca Ebu Zuhur cephesine nöbet değişimine giden araçlarımıza ateş açılmıştır. Biz de ateşin kaynağına misilleme olarak karşılık verdik."


Grup, Ceyşu'l Ahrar'ın kendilerine ilişkin iddialarına da şu şekilde yanıt verdi: "Ayrıca bazı grup ve şeyhlerin yayınladığı açıklamalarda Türkistan İslam Partisi'nin çatışmaya iştirak ettiği iddiaları bizi şaşırtmıştır. Bu iddialar kesinlikle doğruluktan uzaktır."


Türkistan İslam Partisi, söz konusu çatışmalar Tahriru'ş Şam'ı tasfiye etmeye yönelik bir girişime dönerse çatışmaya dahil olacaklarını ifade etti. Grubun açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Bununla beraber bizler Türkistan İslam Partisi olarak Şam sahasındaki en büyük mücahit grup olan Tahriru'ş Şam'a karşı yapılan ihlalleri ve düşmanlıkları reddediyoruz. Buna karşı çıkıyoruz. Ayrıca Tahriru'ş Şam'daki kardeşlerimize karşı hamlenin genişlemesi durumda elleri kolları bağlı şekilde durmayacağımızı tekid ediyoruz. Mübarek cihadımızın kazanımlarının ve onca fedakarlığın zayi olmasına asla izin vermeyeceğiz."


Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.