HTŞ ile Tahrir Suriye Cephesi arasındaki çatışmalar sürüyor

HTŞ ile Tahrir Suriye Cephesi arasındaki çatışmalar sürüyor

HTŞ ile Tahrir Suriye Cephesi arasındaki çatışmaların devam ettiği bildirildi.

HTŞ ile Tahrir Suriye Cephesi arasındaki çatışmaların devam ettiği bildirildi.


Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) ile yeni kurulan Tahrir Suriye Cephesi (TSC) arasındaki çatışmalar devam ediyor.


Edinilen bilgilere göre, İdlib ve Halep kırsalındaki bölgelerde iki muhaliff grup arasındaki çatışmalar devam ediyor. Hafif ve bazı ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda henüz ölen ve yaralanan olmadığı belirtilmekte.


HTŞ kaynakları tarafından yapılan açıklamalarda, Halep batı kırsalındaki Acil köyünün kontrolünün tekrar ele geçirildiği ifade edildi. Öte yandan Tahriru'ş Şam Heyeti'ne bağlı güçlerin İdlib ve Halep kırsalındaki kontrol noktalarının sayısını da artırdığı ifade edilmekte.


Tahrir Suriye Cephesi, geçtiğimiz 18 Şubat tarihinde Ahraru'ş Şam ve Nureddin Zengi Hareketi gruplarının birleşmesiyle kurulmuştu.


Grubun kuruluş ilanından kısa bir süre sonra Nureddin Zengi Hareketi, Tahriru'ş Şam kontrolündeki bölgelere saldırmaya başlamış, belli bölgeler iki grup arasında el değiştirmişti.


Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.