HTŞ içerisindeki casusluk operasyonunda yeni gelişme

HTŞ içerisindeki casusluk operasyonunda yeni gelişme

Suriye'nin kuzeyindeki en büyük muhalif grup olan Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) içerisindeki casusluk operasyonununda yeni bir gelişme yaşandı.

Suriye'nin kuzeyinde İdlib merkezli en büyük muhalif oluşum olan Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) içerisinde geçtiğimiz yıl "ABD adına casusluk yaptıkları" iddia edilen kişilere yönelik operasyonlar gerçeklenmiş ve birçok kişi gözaltına alınmıştı.

Geçtiğimiz yılın ortalarında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında HTŞ'nin en üst düzey yöneticileri arasında gösterilen Ebu Mariya el Kahtani de bulunuyordu.

HTŞ aynı dönemde yaptığı açıklamada Kahtani'nin gözaltına alındığını doğrulamış ve kendisinin özel bir heyet tarafından sorgulandığını açıklamıştı.

Gözaltına alınmasıyla birlikte Kahtani'nin grup içerisindeki tüm görevlerinin askıya alındığı belirtilmişti.

Gerçek ismi Maysara Ali bin Musa bin Abdullah el Cebburi olan Ebu Mariya Kahtani'nin aynı dönem ortaya atılan iddialarda Türk istihbaratıyla da iletişim içerisinde olabileceği belirtilmişti.

Aynı zamanda Kahtani'nin "birden fazla istihbarat servisiyle temas halinde olduğu" da aynı dönem ortaya atılan iddialar arasındaydı.

"Serbest bırakıldı"

Suriye'den haber aktarımı yapan kaynakların bildirdiğine göre Ebu Mariya el Kahtani HTŞ tarafından serbest bırakıldı.

Ebu Mariya el Kahtani'nin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak henüz HTŞ tarafından resmi bir açıklama yapılmış değil.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
6 Yorum