HTŞ: Rusya'nın İdlib'e yönelik saldırıları cevapsız kalmayacak

HTŞ: Rusya'nın İdlib'e yönelik saldırıları cevapsız kalmayacak

Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) İdlib'de dün düzenlenen hava saldırılarına dair bir açıklama yaptı.

Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) İdlib'de dün düzenlenen hava saldırılarına dair bir açıklama yaptı.

Grubun basınla ilişkiler sorumlusu İmadeddin Mücahid tarafından yapılan açıklamada, İdlib şehir merkezinde düzenlenen saldırılardan Rusya'nın sorumlu olduğu belirtildi. Mücahid, "Rusya'nın İdlib cezaevine ve sivil alanlara düzenlediği bombardımanlarla, özgürleştirilmiş bölgelerdeki güven ve istikrarı sarsmayı amaçladığını" öne sürdü.

HTŞ sorumlusu, Rusya'nın hapishaneyi bombalayarak cezaevindeki suçluların kaçmasını sağladığını dile getirdi. İmadeddin Mücahid Rusya'nın saldırıyı, Hmeymim Hava Üssü'ndeki hava araçlarıyla yapılan uzun keşif uçuşları sonrası planlı bir şekilde gerçekleştirdiği iddia etti. Mücahid, söz konusu üste İdlib'de düzenlenen bombalı saldırıların da planlandığını söyledi.

Açıklamada, hapishaneden kaçan kişilerin çoğunluğunun, bölge halkının yardımıyla yakalandığı da aktarıldı.

HTŞ basınla ilişkiler sorumlusu, açıklamasının sonunda Rusya'yı hedef aldı. İmadeddin Mücahid "Saldırılar karşısında sessiz kalmayacaklarını, Rusya ve Esed rejiminin hiç beklemediği karşılıklar vereceklerini" ifade etti.

Muhaliflere yakın kaynaklar, İdlib merkezli muhalif grupların, İdlib'i hedef alan bombardımanların ardından Esed rejimine yönelik saldırılar düzenleyeceğini öne sürüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.