Türkiye Astana'dan çekiliyor iddiası: Rusya İdlib'i vurmaya başladı

Türkiye Astana'dan çekiliyor iddiası: Rusya İdlib'i vurmaya başladı

Türkiye'nin muhalif grupları Astana'dan çekileceği konusunda bilgilendirdiği iddia edildi.

Türkiye'nin muhalif grupları Astana'dan çekileceği konusunda bilgilendirdiği iddia edildi.

Suriyeli muhaliflere yakın kaynakların sosyal medya üzerinden öne sürdüğü bilgilere göre, Türkiye Suriyeli muhalifleri Astana konusunda uyardı.

'Türk yetkililer İdlib merkezli grupları Astana anlaşmasının başarısız olduğu, Türkiye'nin anlaşmadan çekileceği konusunda bilgilendirdi.'

İddiaya göre Türkiye, gözlem noktaları ve askeri bölgelerinin hedef alınması halinde karşılık vereceğini de ifade etti.

Söz konusu iddia henüz resmi olarak doğrulanmadı. İddianın sosyal medyada duyulmasının ardından Esed rejimi ve Rusya savaş uçakları İblid güney kırsalındaki sivil yerleşimleri ağır bir şekilde bombaladı. Bombardımanda yasaklı fosfor bombaları da kullanıldı.

Gece saatlerinde başlayan bombardımanlarda İdlib'e bağlı çok sayıda yerleşim hedef alındı. Serakib, Temane, Mardih, Huveyn, Han es Sebil gibi yerleşimlere düzenlenen saldırılarda fosfor bombaları da kullanıldı.

Saldırılarda en az iki sivilin öldüğü, 19 sivilin de yaralandığı ifade edildi.

Dün gece boyu süren bombardımanların ardından Rus savaş uçakları bugün de İdlib'de muhaliflerin elindeki bölgelerin üzerinde uçuşlar gerçekleştiriyor.

Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki bölgelere, geçtiğimiz yılın yaz aylarından bu yana fosfor bombasıyla bir saldırı düzenlenmemişti. Rusya'nın yoğun şekilde fosfor bombası kullanımına başvurması ve uzun bir aradan sonra İdlib'i hava saldırılarıyla vurması, Türkiye'nin Astana anlaşmasından çekilme iddialarının doğru olabileceği şeklinde yorumlanıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.