HTŞ: Türkiye'nin 'terör örgütü' tanımı düşmana hizmet ediyor

HTŞ: Türkiye'nin 'terör örgütü' tanımı düşmana hizmet ediyor

Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren muhalif gruplardan HTŞ, Ankara'nın kendileri için kullandığı "terör örgütü" ifadesinin "tehlikeli" olduğunu savundu.

Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren muhalif gruplardan Tahrir el Şam Heyeti, (HTŞ) Ankara'nın kendileri için kullandığı "terör örgütü" ifadesinin "tehlikeli" olduğunu savundu.

Suriye'de Rusya ve İran destekli Beşar Esed rejimine karşı savaşan en etkin muhalif oluşum olarak gösterilen HTŞ'nin Halkla İlişkiler Bürosu İletişim Şefi Takiyuddin Ömer imzalı açıklamada, Ankara'nın kendileri için kullandığı "terör örgütü" ifadesinden duyulan rahatsızlık dile getirildi.

HTŞ'nin açıklamasında, "Türkiye'de düzenlenen operasyonlarda yakalanan kişileri tanımadıkları ve herhangi bir bağlantıları olmadığı" ifade edildi.

Ayrıca açıklamda, Türkiye'deki yetkili makamların HTŞ için "terör örgütü" ifadesi kullanmasıyla ilgili olarak, "oldukça tehlikeli bir ifade" ifadesi kullanıldı.

"Terör örgütü ifadesi düşmanlara hizmet etmekte"

HTŞ'nin "Suriye'deki işgalcilere karşı verilen savaşta en ön safta yer alan bağımsız bir grup olduğu" belirtilen açıklamada, Ankara tarafından kendileri hakkında kullanılan "terör örgütü" ifadesinin tekrarlanmasının, "düşmanlara hizmet ettiği" öne sürüldü.

Süreç

Geçtiğimiz 25 Mayıs gecesi Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, hakkında gözaltı kararı bulunan 11 kişiden 7'si gözaltına alınmış, operasyonnun "Terör örgütü El Nusra/Tahrir el Şam Heyeti'ne" yönelik gerçekleştirildiği açıklanmıştı.

Türkiye, HTŞ'yi "terör örgütü" olarak tanıyan ülkeler arasında bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum