İdlib'de HTŞ'yi hedef alan saldırılar sürüyor

İdlib'de HTŞ'yi hedef alan saldırılar sürüyor

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib bölgesinde HTŞ'yi hedef alan saldırılar devam ediyor.

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ilinde, bölgenin tamamına yakınını kontrol eden Tahrir el Şam Heyeti'ne (HTŞ) yönelik saldırılar devam ediyor.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre İdlib'in Fua beldesinde HTŞ'ye ait bir askeri merkezde dün gece saatlerinde bir patlama meydana geldi.

Kaynaklar, Fua'daki şiddetli patlamanın HTŞ merkezini hedef aldığını aktardıktan kısa bir süre sonra muhalif grubu din dışı ilan eden bazı sosyal medya hesapları saldırıya dair açıklamada bulundu.

HTŞ karşıtı gruplar tarafından yapılan açıklamada, Fua'da gruba ait askeri bir merkezin mayın döşenerek patlatıldığı ve merkezdeki savaşçıların tamamının hayatını kaybettiği öne sürüldü.

İdlib sahasından haber aktarımı yapan bazı kaynakların aktardığına göreyse büyük hasar gören askeri merkezdeki 2 HTŞ savaşçısı patlama sonucu yaralandı.

HTŞ'ye yönelik son saldırı geçtiğimiz 5 Şubat gecesi Keferya bölgesinde düzenlenmiş, muhalif gruba ait askeri merkez aynı şekilde mayın düzeneği kullanılarak patlatılmıştı.

Kaynak: Mepa News

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.