"HTŞ'nin eski liderlerinden Ebu Mariya Kahtani suikasta hedef oldu"

"HTŞ'nin eski liderlerinden Ebu Mariya Kahtani suikasta hedef oldu"

Suriyeli muhalif gruplardan Tahriru'ş Şam Heyeti'nin (HTŞ) eski liderlerinden Ebu Mariya el Kahtani'nin bombalı saldırıya hedef olduğu bildirildi.

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kırsalında yer alan Sarmada'da düzenlenen bir bombalı saldırıda HTŞ'nin eski liderlerinden Ebu Mariya el Kahtani'nin hedef alındığı ifade edildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Kahtani bir iftar programı sırasında bombalı saldırının hedefi oldu.

Saldırıda Kahtani'nin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Bölge kaynakları saldırının bir canlı bomba saldırısı olma ihtimali üzerinde durulduğunu belirtti ve IŞİD tarafından düzenlenmiş olabileceği iddiasını dile getirdi.

Olaya ilişkin soruşturma sürüyor.

Kahtani ve casusluk soruşturması

Suriye'nin kuzeyinde İdlib merkezli en büyük muhalif oluşum olan Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) içerisinde 2023 yılında "ABD adına casusluk yaptıkları" iddia edilen kişilere yönelik operasyonlar gerçeklenmiş ve birçok kişi gözaltına alınmıştı.

Geçtiğimiz yılın ortalarında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında HTŞ'nin en üst düzey yöneticileri arasında gösterilen Ebu Mariya el Kahtani de bulunuyordu.

HTŞ aynı dönemde yaptığı açıklamada Kahtani'nin gözaltına alındığını doğrulamış ve kendisinin özel bir heyet tarafından sorgulandığını açıklamıştı.

Gözaltına alınmasıyla birlikte Kahtani'nin grup içerisindeki tüm görevlerinin askıya alındığı belirtilmişti.

Gerçek ismi Maysara Ali bin Musa bin Abdullah el Cebburi olan Ebu Mariya Kahtani'nin aynı dönem ortaya atılan iddialarda Türk istihbaratıyla da iletişim içerisinde olabileceği belirtilmişti.

Aynı zamanda Kahtani'nin "birden fazla istihbarat servisiyle temas halinde olduğu" da aynı dönem ortaya atılan iddialar arasındaydı.

Suriye'den haber aktarımı yapan kaynakların bildirdiğine göre Ebu Mariya el Kahtani Mart ayı başında HTŞ tarafından serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum