HTŞ'nin özel birliklerinden Serakib'de Rusya destekli güçlere 'gece baskını'

HTŞ'nin özel birliklerinden Serakib'de Rusya destekli güçlere 'gece baskını'

Tahrir el Şam Heyeti'ne bağlı özel birliklerin dün gece Serakib kent merkezinde saldırı gerçekleştirdiği aktarıldı.

Tahrir el Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı özel birliklerin dün gece Serakib kent merkezinde Rusya ve İran destekli güçlere saldırı gerçekleştirdiği aktarıldı.

Bölgeden haber aktarımı yapan kaynaklar geçtiğimiz gece Serakib ilçe merkezinde Rusya ve İran tarafından desteklenen unsurlarla muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bilgisini aktardı.

HTŞ'ye bağlı İba Ajansı tarafından yapılan açıklamadaysa muhalif gruba bağlı "Kırmızı Bandajlılar" isimli özel kuvvet biriminin (Asaib el Hamra) Serakib kent merkezinde sürpriz bir saldırı gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Kent merkezinde şiddetli çatışmaların yaşandığını aktaran İba Ajansı, Rusya ve rejim güçlerinden ölen, yaralananların olduğunu ifade etti.

Bazı yerel kaynaklar ise Rusya ve İran tarafından desteklenen güçlerin kenti ele geçirdiği sırada HTŞ'ye bağlı savaşçıların Serakib kent merkezinde saklandığını uygun buldukları vakitte bu güçlere yönelik saldırıya geçtiğini ifade etti.

Asaib el Hamra grubu, Tahrir el Şam Heyeti tarafından özel operasyonlarda istihdam edilen askeri birliklerden oluşuyor. Sıcak temas hatlarında girdiği çatışmalarla isminden söz ettiren bu birim karşı tarafın savunma hattını gerisine yönelik saldırıları ve gece gerçekleştirdiği sızma operasyonlarıyla da isminden söz ettiriyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.