HTŞ lideri Cevlani'den Suriye'de son duruma ilişkin açıklama

HTŞ lideri Cevlani'den Suriye'de son duruma ilişkin açıklama

Suriyeli muhalif gruplardan Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el Cevlani açıklamalarda bulundu.

Suriye'de rejim karşıtı muhalif gruplardan Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el Cevlani son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye, ABD, Rusya gibi aktörlerin 'terör örgütü' listesinde yer alan grubun lideri, sosyal medya üzerinden paylaşılan açıklamasında, Suriye'de devam eden savaşa dair konuştu.

1 Şubat'ta muhaliflerin Halep batısında başlattığı saldırı öncesinde saldırıya katılan HTŞ mensuplarına yaptığı konuşmada Cevlani son duruma dair önemli ifadeler kullandı.

Cevlani'nin bu konuşması bugün örgüte yakın medya kaynaklarınca sosyal medya ağları üzerinden paylaşıldı.

HTŞ lideri Cevlani'nin açıklamalarından satır başları:

- Cevlani Suriye'deki savaşın tüm Müslümanları etkileyeceğini söyleyerek "Bugün verdiğimiz savaş Ehli Sünnet'in geleceğini belirleyecek bir savaştır. Şam sahasında verdiğimiz kayıplar yalnızca bizi değil bölgedeki tüm Müslümanları ilgilendirmektedir." şeklinde konuştu.

"Düşmanımız en zayıf halinde"

- Rusya ve İran destekli Esed rejiminin ilerlediğini ifade eden Cevlani, ülkede 9 senedir devam eden savaşta Esed rejiminin ordusunun ve emniyet kuvvetlerinin tamamen bittiğini söyledi. Cevlani "Bugün Suriye ordusu dedikleri yapı milis gruplardan oluşmaktadır. Rusya ve İran elini çektiği zaman bizim Şam'a varmamız bir haftayı bulmayacaktır, Allah'ın izniyle." ifadesini kullandı.

- Cevlani "Buna inancım çok fazla, bir karış toprağımız dahi kalsa bizler Allah'ın izniyle Şam'a gireceğiz." ifadesini kullandı.

"Geri çekilme diye bir şey duymak istemiyoruz" ifadesini kullanan HTŞ lideri, cephe hattında ne kadar şiddetli bombardıman olursa olsun sonuna kadar savaşılması gerektiğini dile getirdi.

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki İdlib ve çevresinde en etkin olan silahlı grup HTŞ.

Suriye'deki en etkili muhalif oluşum olarak gösterilen Tahrir el Şam Heyeti ABD, Türkiye, Rusya ve İran gibi bölgedeki başat aktörlerce 'terör örgütü' kabul ediliyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum