HTŞ lideri Cevlani İdlib'de aşiret ziyaretinde görüntülendi

HTŞ lideri Cevlani İdlib'de aşiret ziyaretinde görüntülendi

Suriye'de rejim karşıtı muhalif gruplardan Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el Cevlani İdlib'de sivil halkı ziyaret ederken görüntülendi.

Suriye'de rejim karşıtı muhalif gruplardan Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el Cevlani İdlib'de yerel halkı ziyaret ederken görüntülendi.

Cevlani, bölgedeki aşiret liderleri, kanaat önderleri ve mülteci kamplarındaki sivillerle görüştü. Muhalif gruba bağlı kaynaklar, Cevlani'nin yaptığı bu ziyaretlerde bölge halkının ihtiyaçlarını dinlediğini ifade etti.

HTŞ liderinin bölgede yaptığı ziyaretlerin görüntüleri sosyal medya aracılığıyla servis edildi.

İdlib genelinde yaklaşık 1 milyon mülteci, tüm bölgeye yayılmış olan mülteci kamplarında yaşıyor. Bunların bir kısmı İdlib içerisinden, bir kısmı ise Suriye genelinde rejim saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan sivillerden oluşuyor.

2-051.jpg

cvl2.jpeg

Suriye'deki en etkili muhalif oluşum olarak gösterilen Tahrir el Şam Heyeti ABD, Türkiye, Rusya ve İran gibi bölgedeki başat aktörlerce 'terör örgütü' olarak kabul ediliyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.