HTŞ lideri Cevlani Batı basınına konuştu

HTŞ lideri Cevlani Batı basınına konuştu

Suriye'nin kuzeyindeki muhalif yapılardan Tahrir el Şam Heyeti'nin (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el Cevlani Batı basınına demeç verdi.

Suriye'nin kuzeyindeki muhalif yapılardan Tahrir el Şam Heyeti'nin (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el Cevlani Batı basınına demeç verdi.

Amerikan PBS kanalında yayınlanan "Frontline" isimli programın muhabiri Martin Smith'e konuşan Cevlani önemli konularda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Programın kısa bir süre içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Smith, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Suriye, İdlib'de El Kaide'nin kolu olan Nusra Cephesi'nin kurucusu Ebu Muhammed el Cevlani ile geçirdiğim üç günün ardından henüz geri döndüm. 11 Eylül, El Kaide, Ebubekir Bağdadi, IŞİD, Amerika ve daha fazlası hakkında açık bir şekilde konuştu."

İmajı dikkat çekti

Paylaşılan fotoğrafta Cevlani'nin, alışılan askeri ve yerel kıyafetlerinin aksine, ceket ve gömlekle poz vermesi sosyal medyada kullanıcıların dikkatini çekti.

Başta bölgedeki çatışma ortamının tarafları ve Batılı araştırmacılar olmak üzere birçok kesim, Cevlani'nin imajı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

HTŞ'ye muhalif kesimler Cevlani'nin imajının "uzun süredir devam eden tavizci politikasını yansıttığı" savunurken, HTŞ'ye yakın taraflar ise Cevlani'nin "giydiği kıyafette bir sorun olmadığını" ve "giyim tarzı üzerinden yapılan eleştirilerin haklı görülemeyeceğini" belirtti.

ABD'den açıklama

Öte yandan ABD, Cevlani'nin yeni imajına yönelik tartışmalara sosyal medya üzerinden dahil oldu.

ABD'nin yürüttüğü "Adalet İçin Ödül" programının Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Cevlani'nin yeni imajı gündeme alındı.

Yapılan paylaşımda "Çok güzel bir elbise ancak sen halen bir teröristsin." yönünde ifadeler yer aldı.

Kaynak: Mepa News 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.