HTŞ lideri Cevlani muhaliflerin Hama saldırısıyla ilgili konuştu

HTŞ lideri Cevlani muhaliflerin Hama saldırısıyla ilgili konuştu

Tahrir el Şam Heyeti lideri Ebu Muhammed el Cevlani yerel bir haber ajansına demeç verdi.

Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el Cevlani yerel bir haber ajansına muhaliflerin son saldırılarıyla ilgili demeç verdi.

Suriye sahasından yaptığı haberlerle bilinen Orient News haber kanalına demeç veren Cevlani, Rusya ve Esed rejiminin Hama'da başlattıkları saldırıda yenilgiye uğradıklarını ifade etti.

Rusya ve Esed rejiminin 25 Nisan tarihinde İdlib ve Hama kırsallarına yönelik başlattığı taarruzların büyük oranda başarısızlıkla sonuçlandığını belirten HTŞ lideri, muhaliflerin koordine bir şekilde karşı saldırılar yürüttüğünü belirtti.

"Esirlerden önemli askeri malumatlar elde edildi"

Hama kırsalındaki çatışmalarda esir alınan Esed rejimi albayından, kritik askeri malumatlara erişildiğini ifade eden Cevlani, bölgede muhaliflerin karşı saldırılarının süreceğini söyledi.

Cevlani, "işgalci" olarak bahsettiği Rusya'nın desteğiyle Suriye'nin kuzeyindeki sivil yerleşimlere düzenlenen bombardımanlara karşılık verileceğini, muhaliflerin ellerindeki tüm imkanlarla Rusya destekli rejime karşı savaşacağını belirtti.

Kaynak: Mepa News

 

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.