Huawei’ye verilen 90 gün doldu: Anlaşma sağlanmadı

Huawei’ye verilen 90 gün doldu: Anlaşma sağlanmadı

ABD'nin Mayıs ayında Huawei’ye verdiği 90 günlük süre sona erdi.

ABD, Mayıs ayında Huawei’ye ambargo uyguladıktan kısa süre sonra 90 günlük bir süre vermişti. Ambargo devam etmesine rağmen bu 90 gün boyunca, ABD’li şirketlerin Huawei ile iş ilişkilerine yani ticaretini sürdürmesine izin verildi.

G20 Zirvesi’nde Trump ve Çin liderinin olumlu görüşmeleri sonrasında başta Google olmak üzere birçok şirket ambargo konusunda geri adım attı. Bu süre zarfında her şey yolunda olsa da, Huawei kara listeden çıkarılmadı ve verilen süre bugün itibariyle doldu. Trump ise herkesi şaşırttı.

Huawei’ye verilen 90 gün doldu

Son günlerde ortaya çıkan haberlerin neredeyse tamamında ABD hükümetinin 90 günlük ek bir süre daha vereceği belirtiliyordu. Buna ek olarak Reuters, Cuma günü yayınladığı haberde ABD Ticaret Departmanı‘nın süreyi uzatacağını belirterek, Çinli devin mevcut telekomünikasyon ağlarını sürdürmesine ve telefonlarını güncellemesine izin verileceğini doğruladı.

ABD Başkanı Trump Air Force One’a binmeden önce gazetecilere verdiği demeç ile herkesi şaşırttı. Zira, ulusal güvenlik tehdidini gerekçe gösteren Trump, ”şu anda iş yapamayacağız gibi görünüyor.” dedi.

Ancak beklentiler Trump’ın açıklamalarına rağmen Çinli teknoloji devine 90 günlük bir ek sürenin daha verilmesi yönünde.

Kaynak: Shiftdelete

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.