Huawei ABD hükümetini dava ediyor

Huawei ABD hükümetini dava ediyor

Huawei, ABD hükümetini, kara listeye alma girişimi nedeniyle dava ediyor

Dünyanın önde gelen akıllı telefon ve telekomünikasyon teçhizatı üreticisi Huawei, ABD hükümetini kara listeye alma girişimi nedeniyle dava edeceğini duyurdu.

Çarşamba günü yapılan açıklamada Huawei, geçtiğimiz ay federal bir sübvansiyon programına katılımını engelleyen ABD Federal İletişim Kurumunun bu kararını yasa dışı olarak nitelendirdi. Huawei'in sürece katılım hakkının ihlal edildiğini söyleyen temsilcileri kararın keyfi bulgularla gerekçelendirdiğini öne sürdü.

Kurumu temsilen konuşan avukat Glen Nager, emrin 'Delillere değil, sağlıksız, güvenilmez ve kabul edilemez suçlamalara ve imalara dayandığını' söyledi.

Yasal sürecin New Orleans'taki federal temyiz mahkemesince takip edilebileceği bildirildi.

Huawei, ABD ile Çin arasındaki çekişmelerin odağı haline geldi. ABD, Huawei'i Çin hükümetiyle bağlantıları nedeniyle "ulusal güvenlik riski" olarak tanımladı. Başkan Donald Trump ve yönetimi geçtiğimiz mayıs ayında Huawei'in kara listeye alındığını açıkladı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.