Ticaret müzakereleri başarılı olursa Trump Huawei yasaklarını kaldıracak

Ticaret müzakereleri başarılı olursa Trump Huawei yasaklarını kaldıracak

ABD Başkanı Donald Trump ABD şirketlerinin Huawei ile tekrar çalışmasına izin verilebileceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Çinli teknoloji devi Huawei ve Pekin yönetimi ile olan sorunlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Trump açıklamasında, ABD şirketlerinin Huawei ile tekrar çalışmasına izin verilebileceğini söyledi

Trump, Japonya’nın Osaka şehrinde düzenlenen G20 zirvesi sonunda yaptığı açıklamada, "ABD'li şirketler ekipmanlarını Huawei'ye satabilecekler. Bununla ilgili büyük bir ulusal güvenlik sorununun bulunmadığı ekipmanlardan bahsediyoruz elbette" dedi. Trump ayrıca, şirketin geleceğinin Pekin ile olan ticaret müzakerelerinden önce çözülemeyeceğini ifade etti.

ABD, dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipman üretici ve dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olan Huawei’yi, ulusal güvenlik gerekçesi ile kara listeye eklemişti. Bu karar, ABD tedarikçilerinin özel onay almadan Huawei’ye satış yapmasını engelliyor. Huawei şirketi ise, ürünlerinin güvenlik tehdidi teşkil ettiği iddialarını reddediyor.

ABD Başkanı Trump ayrıca, Çin ürünlerine yönelik yeni gümrük vergilerinin uygulanmayacağını söyleyerek, ticaret anlaşması için Pekin ile müzakerelerin devam edeceğini vurguladı.

Trump, Washington yönetiminin herhangi bir gümrük vergisinde artış yapmayacağını belirterek, uygulanmakla olan ek vergilerin ise devam edeceğini ifade etti.

ABD Başkanı Trump, “Adil bir ticaret anlaşmasını varırsak, tarihi bir şey olur. Biz buna tamamen hazırız, siz de buna tamamen hazırsanız görüşelim” dedi.

Öte yandan Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, işbirliğinin çatışmadan daha iyi olduğunu söyleyerek, Çin ve ABD’nin işbirliğinden yararlandığını, çatışma durumundan ise sürekli olarak kaybettiğini ifade etti.

Washington yönetimi Pekin’den, ABD şirketleri için fikri mülkiyet haklarını sağlamak ve Çin pazarlarında yapısal reformlar yapmasını talep ediyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.