Satışları yüzde 40 düşen Huawei kurucusu: 2 yıl içinde toparlayacağız

Satışları yüzde 40 düşen Huawei kurucusu: 2 yıl içinde toparlayacağız

Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei 2019 yılında üretimde 30 milyar dolarlık kesintiye gideceklerini açıkladı.

Son dönemde Huawei ile ABD arasında yaşanan gelişmelerin şirkete verdiği zarar nedeniyle önümüzdeki iki yıl boyunca 30 milyar dolar daha az gelir beklentisi olduğunu duyuran Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei 2019 yılında üretimde 30 milyar dolarlık kesintiye gideceklerini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın teknoloji devi Huawei'yi hedef almasından bu yana Huawei'nin satışlarında yüzde 40'lık düşüş kaydedildiği öğrenildi. ABD tarafından 'güvenli olmayan şirket' şeklinde kara listeye alınan Huawei, son olarak Google'ın da işbirliği ve işletim sistemlerinde güncelleme yapmayacağını açıklamasıyla ciddi zarara uğradı.

CEO Zhengfei, şirketin gelecek iki yıl içerisinde yıllık 100 milyar dolara yakın gelir elde edeceğini ve bu rakamın daha önce 2019 için 125 olarak öngörülmüş olduğunu aktardı.

Huawei: İsteyen her ülkeyle arka kapı olmayacağına dair anlaşma imzalamaya hazırız

ABD bir süredir Çinli firmayı ticari sırları çalmak ve casus yazılımlar kullanmakla suçluyordu. 5. jenerasyon internet olan 5G altyapısını dünyada kimin kuracağı rekabeti başladığı sırada gelen bu adımlar tüm ülkeler tarafından dikkatlice izleniyor. Zhengfei ürettikleri ekipmanların ve cihazların hiçbirinde güvenlik açığına sebep olan "arka kapılar" olmadığını ve Haawei ile "arka kapı olmama" şartlı anlaşma imzalamak isteyen her ülke ile kendilerinin oturup bu anlaşmayı imzalayacaklarını belirtti.

Zhengfei yaptığı resmi açıklamada "Bence her iki taraf da bu durumdan zarar görecek ve bu işin kazananı olmayacak" ifadelerini kullandı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.