HÜDA PAR'dan Perinçek'e: Terörist olsaydık çiçeği hak ederdik

HÜDA PAR'dan Perinçek'e: Terörist olsaydık çiçeği hak ederdik

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı, "HÜDA PAR gerçekten terör örgütü olsaydı bugün TV100 programlarında partimizle ilgili hezeyanlarını ifade eden genel başkandan da en azından bir çiçeği hak etmiş oldurduk. Bize de bir çiçek vermiş olurdu." dedi.

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı "Partimizin yasa dışı örgütlerle, terör örgütleriyle özdeşleştirilmesi kabul edilebilecek bir durum değil." dedi.

Duvar'ın haberine göre, Serkan Ramanlı, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: “HÜDA PAR, mevcut anayasaya ve yasalara mevcut olarak kurulmuş bugüne kadar anayasa denetiminden de geçmiştir. Hiçbir biçimde yargısal olarak muhatap olmamış partidir. Bugün Türkiye’de siyaset sahnesinde varlık gösteren ve seçimlere katılmaya çalışan siyasi partiler gibi değiliz. 10 yıldır kendi parti programımız ve kendi siyasi anlayışımız çerçevesinde halkın temsiliyetini kazanmaya çalışıyoruz. Siyasi rakiplerimiz kadar maddi imkanlarımız olmayabilir, arkasında ciddi sermayeler olan partilerle eşit şartlarda mücadele etmiyor olabiliriz ama biz doğru olduğunu bildiğimiz çizgimizi istikrarlı bir şekilde devam ettirmeye çalışıyoruz.”

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmüyorum” sözlerini de değerlendiren Ramanlı, “Sayın Genel Başkanımız ne dediyse partimizin resmi görüşü de odur” şeklinde yanıt verdi.

Ramanlı, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'in "HÜDA PAR ile iş birliği cinayettir. PKK’ya evet demek ve HÜDA-PAR’a evet demek arasında bir fark yok. Kendi kavgaları bölücülerini örtbas etmeye yaramaz. Bunlar bölücü örgütlerdir." ifadelerine karşılık olarak "HÜDA PAR gerçekten terör örgütü olsaydı partimizle ilgili hezeyanlarını ifade eden genel başkandan da en azından bir çiçeği hak etmiş olurduk." yanıtını verdi.

Doğu Perinçek, 2000’e Doğru dergisinin genel yayın yönetmeniyken, 1989 ve 1991’de PKK lideri Abdullah Öcalan ile iki kez görüşmüştü. Görüşmelerden birinde Öcalan’ın Perinçek’e çiçek verirken fotoğrafları çekilmişti. Perinçek, yıllar sonra o fotoğraf hakkında “Ben oraya gittim ve bana tarladan gelincik toplayıp verdi. Ne yapsaydım?” ifadelerini kullandı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.