HÜDA PAR'lı Sait Şahin: İran'ın Suriye'de Esed'e verdiği destek İslami ve insani değil

HÜDA PAR'lı Sait Şahin: İran'ın Suriye'de Esed'e verdiği destek İslami ve insani değil

HÜDA PAR'ın eski üst düzey yöneticilerinden olan Sait Şahin Suriye'deki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR'ın eski üst düzey yöneticilerinden olan Sait Şahin Suriye'deki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Mustazaf-Der Şube Başkanlığı, HÜDA PAR Başkan Yardımcılığı ve HÜDA PAR Parti Sözcülüğü gibi görevlerde bulunan ve partinin kurucu üyelerinden olan ve halen Doğru Haber'de yazarlık yapan Şahin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "İran'ın, Esed'e gözü kapalı verdiği destek, İslami ve insani değildir." ifadesini kullandı.

Sait Şahin'in açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

"1- Devletlerin reel politik siyasetlerinin peşine takılmamak gerekir. Çünkü bugünkü hiçbir devlet, bizim için mukaddes olan saikler ve sabitelerle hareket etmiyor. Saikleri ve sabiteleri, milli, ulusal ve mezhebi reel politik çıkarlarıdır.

2- Devletlerin yerel politik siyasetlerine yaslananlar, devletlerin, çıkarları üzerine reel politik dönüş yaptıkları "U Dönüşü"ne kadar yol alırlar. Sonrasında ortada kalakalırlar.

Bu bağlamda; İranın, Esed'e gözü kapalı verdiği destek, İslami ve insani olmadığı gibi; Türkiyenin dünü ve bugünü ile Suriye Savaşında aldığı rol da, İslamdan değildir. İslami ve insani gerekçeler söz konusu olsa da her iki devletin siyasetini belirleyen reel politik çıkarlardır.

4- Yapılması gereken; Suriye'de iki devletin peşine takılmak değil; bu savaşın daha fazla siyonist ve emperyalist güçlerin lehine evrilip, ümmet içi daha büyük yıkımlara dönüşmemesi konusunda her iki devlete tavsiyelerde bulunmaktır.

5- Konu ile ilgili son söz: Türkiye İdlib üzerinden elini güçlendirdikten sonra, Rusya ile sınır boylarının pazarlığı karşılığında çekilirse şaşırmayın. Bu arada bütün hamasi sloganlar, saf niyetler, İslâmî ve insani söylemler boşlukta kalır."

saitsahin.jpg

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum