Hükümet güçlerinin arasına sızan Taliban savaşçıları en az 25 polisi öldürdü

Hükümet güçlerinin arasına sızan Taliban savaşçıları en az 25 polisi öldürdü

Taliban Afganistan'ın güney kesiminde Kabil hükümeti güçlerine saldırı düzenledi.

Taliban Afganistan'ın güney kesiminde Kabil hükümeti güçlerine saldırı düzenledi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Afganistan'ın güneyindeki Zabul ilinde Taliban, Kabil hükümeti güçlerini hedef aldı.

Zabul ilinin merkezi olan Kalat şehri yakınlarında hükümet güçlerine ait bir askeri üsse düzenlenen saldırıda Kabil hükümeti güçlerinden en az 25 kişi öldürüldü.

Üssün içerisine sızan Taliban üyelerinin de yardımıyla düzenlendiği ifade edilen saldırıda 8 Kabil hükümeti personelinin de kaybolduğu, Taliban'ın yüklü miktarda silah ve mühimmatı ele geçirdiği ifade edildi.

Bölge kaynakları, hükümetin kaybolduğunu açıkladığı 8 askerin, Kabil hükümeti güçleri arasına sızmış Taliban üyeleri olduğunu öne sürdü. Buna göre 8 asker saldırıya yardımcı olduktan sonra Taliban saflarına katıldı.

Esir takası hayat geçmemişti

ABD ile Taliban 29 Şubat'ta Katar'ın başkenti Doha'da Afganistan savaşının sona ermesi için anlaşma imzalamıştı.

Söz konusu anlaşmada ABD esir takasının hayata geçmesini taahhüt etse de, ABD destekli Kabil hükümeti geçen 10 güne rağmen Taliban mensuplarını serbest bırakmadı.

ABD'nin esir takası konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirememesi halinde Taliban'ın Kabil hükümeti güçlerine yönelik kapsamlı bir bahar harekatına başlayabileceği tahmin ediliyordu.

Şiddetin azaltılması süreci Kabil hükümetini kapsamıyor

Taliban ile ABD arasındaki anlaşma kapsamında ülkede saldırılarda gözle görülür bir azalma yaşanmıştı.

Anlaşmanın imzalanmasından 7 gün önce ülkede saldırıları azaltan Taliban, ülkeden çekilme sürecindeki yabancı güçlere saldırı düzenlemeyeceğini açıklamıştı.

Ancak imzalanan anlaşmada da tarafların verdiği taahhütler arasında da Taliban'ın Kabil hükümeti güçlerine saldırı düzenlemeyeceğine dair bir hüküm yer almıyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.