Taliban: Kunar'da IŞİD'i tamamen bitirdik

Taliban: Kunar'da IŞİD'i tamamen bitirdik

Taliban, Afganistan'ın doğusundaki Kunar ilinde IŞİD varlığının tamamen sona erdirildiğini açıkladı.

Afganistan'da Taliban, IŞİD'in bir ilde daha sona erdirildiğini ilan etti.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından sosyal medya aracılığıyla paylaşılan açıklamada, Taliban'ın Afganistan'ın doğusundaki Kunar ilinde IŞİD varlığını tamamen bitirdiğini öne sürdü.

Kapsamlı saldırı başlatılmıştı

1 Mart tarihinde bölgede IŞİD güçlerine karşı kasamlı bir saldırı başlatıldığının belirtildiği açıklamada, bahar aylarının gelmesiyle bölgede hava şartlarının harekata elverişli hale geldiği vurgulandı.

Taliban'ın açıklamasında "Nangarhar'da olduğu gibi Kunar'da da IŞİD fitnesi sona erdi" ifadeleri yer aldı. Açıklamaya göre Nangarhar'da Taliban'ın IŞİD yapılanmasını sona erdirmesinin ardından IŞİD liderlerinin Kunar'a geçtiği belirtildi.

Kunar iline bağlı 6 ilçede 35'ten fazla bölgede IŞİD'e karşı düzenlenen kapsamlı harekat sonucu IŞİD'in Kunar'daki varlığının tamamen sona erdiği dile getirildi.

Saldırılar bir senedir devam ediyordu

Bölgede IŞİD'e karşı operasyonların bir yıldır sürdüğü ifade edilirken, bir yıl içerisinde aralarında liderlerin de olduğu 481 IŞİD mensubunun öldüğü, 378'inin yaralandığı, 32'sinin savaş sahasında yakalandığı, 428 IŞİD mensubunun Taliban'a, 460'ının Kabil hükümetine teslim olduğu belirtildi.

Bir yıllık süreçte IŞİD'e karşı çatışmalarda 181 Taliban üyesinin öldüğü, 195'inin ise yaralandığı ifade edildi.

Taliban'ın açıklamalarına göre çatışmalar sonucunda 81 askeri kamp ile 200'den fazla silah ve yüklü miktarda mühimmat Taliban'ın eline geçti.

Taliban, ABD destekli Kabil hükümetinin bölgede IŞİD'e karşı harekata bir desteği olmadığını, bunun aksine IŞİD'i himaye ettikleri belirtildi.

Kunar ilinde IŞİD varlığının sona erdirilmesiyle beraber, IŞİD'in Afganistan'da kontrol ettiği herhangi bir toprak parçası kalmamış oldu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.