Husi füzelerinin imhası için Amerikan birliği harekete geçti

Husi füzelerinin imhası için Amerikan birliği harekete geçti

ABD özel kuvvetlerinin Husi milislerinin füzelerinin ve fırlatma sistemlerinin imha edilmesi için Suudi Arabistan'a gönderildiği iddia edildi.

New York Times'ın Perşembe günkü haberine göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a füze saldırısı yapılmasının ardından ABD ordusun özel kuvvetleri olan Yeşil Bereliler Aralık ayında ülkenin güneyindeki Yemen sınırına konuşlandırıldı. 

ABD, Avrupa ve Arap 6 yetkili ile gizli bir röportaj yapıldığı söylenen habere göre, özel kuvvetler Necran şehrindeki ABD istihbaratı ile çalışıp füze fırlatma sistemlerinin nerede olduğunun bulunmasına yardım ediyor ve sınır güvenliğinin daha iyi savunulması için Suudi güçlerine eğitim veriyor.

Sayıları 12 civarında olduğu belirtilen ABD komandoları, Husi füzeleri ve fırlatma sahalarını tespit etmek için gözetleme uçağı kullanıyor. Ancak haberde özel kuvvetlerin Yemen'e geçtiklerine dair bir işaret olmadığı aktarıldı.

Arap ülkelerinden oluşan koalisyonun lideri olan Suudi Arabistan, Yemen'de Mansur Hadi hükumetini tekrar iktidara getirebilmek için 2015 yılında ülkeye müdahale etti ve o zamandan beri Husilerle mücadele ediyor. 

İran destekli Şii Husi milisleri, Suudi Arabistan'ın çeşitli şehirlerine ve askeri hedeflere balistik füzeler atarak karşılık veriyor. Riyad ve içlerinde ABD'nin de olduğu Batı hükumetleri, İran devletini Husileri desteklemekle suçlamıştı. İran ise bu suçlamaları reddediyor.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.